Két rally világbajnok egy autóban
Két rally világbajnok egy autóban

A jelenleg az M-Sport Ford csapatnál egy Ford Puma Rally1-gyel versenyző észt Ott Tanak, aki 2019-ben a Toyota színeiben megnyerte a rally világbajnokságot a jövő héten, azaz október 6-7. között hazájában fog versenyezni egy Ford Fiesta Rally2-vel az Észt rally bajnokság utolsó futamán a Saaremaa rallyn. Ez egy 12 gyorsasági szakaszból álló verseny ahol vannak aszfaltos és koszos, murvás útszakaszok is. 

tanak_es_virves_2.jpg

Ami a dolog, mondjuk úgy poén része, hogy a navigátori ...

Környezettudatosságra törekszik a Rally Hungary
Környezettudatosságra törekszik a Rally Hungary

A nagy nemzetközi rendezvények – mint amilyen a Rally Hungary – különböző környezeti hatásokkal járnak, amelyeket fel kell ismerni, és aktívan dolgozni a csökkentésükön. Erre törekszik a hazai ERC-futam, a Rally Hungary szervezőbizottsága.

A környezettudatosság növelése érdekében a verseny szervezője a közösségi médiafelületeit felhasználva igyekszik felhívni a figyelmet a téma fontosságára. Hangsúlyozza a tiszta és szemétmentes környezet ...

Holnaptól Chilében folytatódik a rally világbajnokság
Holnaptól Chilében folytatódik a rally világbajnokság

Holnaptól kezdődik és vasárnapig tart a rally világbajnokság aktuális fordulója, a dél amerikai Chile rally, ami egy friss verseny a rally világbajnokságon ugyanis 2019-ben rendezték meg először, utána három évig, többek között a Covidnak is köszönhetően nem volt náluk WRC futam, de most visszatér a mezőny Chilébe. Chile egyébként a 32. ország a világon aki vendégül látja a rally világbajnoki sorozatot. A 2019-es futamot az Ott Tanak/Martin Jarveoja kettős ...

Grégoire Munster Ford Puma Rally1-gyel indul a Chile rallyn
Grégoire Munster Ford Puma Rally1-gyel indul a Chile rallyn

A soron következő, szeptember 28. - október 1. között rendezendő Chile rally WRC futamon a luxemburgi Grégoire Munster is egy Ford Puma Rally1-gyel teszi magát próbára a rally világbajnokság legmagasabb szintjén.

munster_1.jpg

Az idei szezonban a WRC2-ben regisztrált és ott versenyző Munster egy Ford Fiesta Rally2-vel küzd a bajnoki pontokért az M-Sport csapat színeiben, jelenleg mindössze 22 ponttal a bajnokság 14. helyén áll. De jövő héten a Chile rallyn a sportág ...

Michelisz Norbert indul a Rally Hungaryn!
Michelisz Norbert indul a Rally Hungaryn!

Michelisz Norbert valóra váltja gyerekkori álmát, raliversenyzőként debütál. Miközben a Hyundai Motorsport Customer Racing pilótájaként vezeti a négy kontinensen átívelő túraautó-bajnokság, a TCR World Tour idei szezonját, az ottani őszi szünetet kihasználva, az OMV Hungária Kft. támogatásával Michelisz rajthoz áll egy Hyundai i20 N Rally2-es autóval a rali Európa-bajnokság (FIA ERC) hazai fordulójában, amelyet Nyíregyháza központtal a Zempléni-hegységben ...

Csomós, Czékmány, Péter és Wirtmann nyerték a Győr rallyt
Csomós, Czékmány, Péter és Wirtmann nyerték a Győr rallyt

Szeptember 8-10. között, egy teljes mértékben aszfaltos utakon zajló rallyval Győr városa látta vendégül a Humda országos rallybajnokságot, azon belül az ORB1/ORC/Historic mezőnyt és az ORB2-t valamint az ORB3-at is.

Az ORB1/ORC/Historic mezőny mindkét napon versenyzett, az ORB2 csak vasárnap, míg az ORB3 csak szombaton mérettette meg magát.

Péntek 17.10-kor az ORB3 mezőnnyel kezdődött a rajtceremónia, őket követte az ORB2 majd az ORB1/ORC/Historic triója.

csomos.jpg

...
Kalle Rovanpera nyerte az Akropolisz rallyt
Kalle Rovanpera nyerte az Akropolisz rallyt

A múlt hétvégén - szeptember 7-10. között - Görögországban zajlott a rally világbajnokság aktuális fordulója az Istenek rallyjának is hívott 67. Akropolisz rally mely a versenynaptár idei tizedik idei helyszíne volt.

Ez a verseny legendásan az egyik legkeményebb erőpróbája a rally világbajnokságnak, nem volt ez máshogy idén sem csak épp kicsit máshogy volt melós a futam, mint ahogy az nagyrészt lenni szokott.  Az utak minősége idén is iszonyatosan kemény ...

Győrben folytatódik a hazai rallyélet
Győrben folytatódik a hazai rallyélet

Az egy hónappal ezelőtti tragikusra sikerült murvás Veszprém rally után e hétvégén Győr városa látja vendégül a Humda országos rallybajnokságot, azon belül az ORB1/ORC/Historic mezőnyt és az ORB2-t valamint az ORB3-at is, egy teljes mértékben aszfaltos utakon zajló rallyval.

Az ORB1/ORC/Historic mezőny mindkét napon versenyzik majd, az ORB2 csak vasárnap, míg az ORB3 csak szombaton méretteti meg magát.

Péntek 17.10-kor az ORB3 mezőnnyel kezdetét veszi a ...

Holnap kezdődik az istenek rallyja Görögországban
Holnap kezdődik az istenek rallyja Görögországban

Görögországban holnap kezdődik és vasárnapig tart a rally világbajnokság aktuális fordulója, az Istenek rallyjának is hívott 67. Akropolisz rally, mely a versenynaptár tizedik idei helyszíne.

Ez a verseny legendásan az egyik legkeményebb erőpróbája a rally világbajnokságnak, iszonyatosan kemény „minőségűek” az itteni utak, az időjárás szinte mindig nagyon meleg, az utak javarészt porosak és rázósak, versenyzőnek és autónak egyaránt. Ennek ...

Alberto Heller Ford Puma Rally1-gyel indul a Chile rallyn
Alberto Heller Ford Puma Rally1-gyel indul a Chile rallyn

Chile többszörös rallybajnoka, Alberto Heller méltóképp kívánja megünnepelni hazája szeptemberi visszatérését a rally világbajnokságba. Heller korábban már több rally VB futamon is kipróbálta magát, eddig a WRC-3-ban és a WRC-2-ben vitézkedett.

heller2.jpg

A chilei pilóta a tizenegyedik WRC versenyén egy kategóriával feljebb lép, ugyanis a topkategóriában fog indulni egy Ford Puma Rally1 Hybrid-del amit a M-Sport csapata biztosít számára.

Tehát privát ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

BalatonParkCircuit (1) Dakar rally (1) DTM (1) ERC (48) Essen (1) ETCR (1) ETRC (3) EuroRX (6) FIA (1) Formula 3 (1) Formula E (1) Goodwood (2) GP Ice Race (1) Historic (7) Hungaroring (2) J-WRC (1) Kamion EB (1) Mikulás rally (1) MNASZ (21) Nyi (1) Nyirád (5) ORB (18) ORB1 (6) ORB2 (8) ORB3 (8) Rally (3) Rally1 (16) Rally1 ORC (1) Rally3 (3) Rallycr (1) Rallycross (6) Rallylegend (15) Rally 2 (3) Rally EB (8) Rally Európa Bajnokság (5) Rally raid (2) Renault Sport (1) RX (1) Szilveszter rally (1) TCR (1) Techno Classica (1) Tereprally (1) WorldRX (6) WRC (137) WRC2 (59) WRC3 (28) WTCR (8) Címkefelhő
süti beállítások módosítása