Marcus Grönholm indul az Eifel rally fesztiválon
Eifel rally

Már február 8-án bejelentésre került, hogy a kétszeres finn rally világbajnok, „Magic” Marcus Grönholm „The Bosse” idén nyáron rajthoz áll a németországi Eifel Rallye Fesztiválon, ami egy kellemes meglepetés volt a 2000-es évek rallysztárjának rajongótábora számára.

Az azonban még nem tiszta, hogy milyen autóval indul Grönholm a Daun környéki gyorsasági szakaszokon, augusztus 15. - 17. között. A szervező hivatalos honlapján az látszik, hogy egy Toyota Corolla WRC áll majd Grönholm rendelkezésére, de lehet, hogy bizonyos gyorsasági szakaszokon egy Peugeot 206 is WRC-vel is láthatjuk majd őt.

gronholm.jpg

A Peugeot 206 WRC-t senkinek nem kell bemutatni. A világ egyik legjobb rallyautója volt, ezt bizonyítja Marcus Grönholm két világbajnoki címe, amit a Peugeot Sport színeiben szerzett meg 2000-ben és 2002-ben. Emellett számtalan nemzeti és regionális bajnokságban is nagy sikerrel használták a Peugeot 206 WRC-t.

Ami a Toyota Corolla WRC-t illeti, a finn versenyző ezzel a típussal kezdte rallyvilágbajnoki pályafutását, ahol 1997-ben és 1998-ban hét versenyen vett részt (kétszer Finnországban és Nagy-Britanniában, valamint Portugáliában, Spanyolországban és Új-Zélandon).

Van még egy dolog, amit nem tudni Grönhom Eifel rallys fellépésével kapcsolatban. Az pedig az, hogy a karrierje során mindvégig hűséges navigátora Timo Rautiainen is ott lesz-e mellette az autóban? Hamarosan ez is kiderül…

Szöveg: Tommy

Fotó: Dirtfish

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2618344631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2024.03.04. 13:43:28

Egyszer jó lenne megnézni ezt is :)

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása