1.500 €-os autómosás Monte-Carloban
WRC, WRC2

Alaposan megbüntették a ma kezdődő Monte-Carlo rallyn a WRC2 kategóriában egy Škoda Fabia RS Rally2-vel induló Francois Delecour csapatát, mert tiltott helyen mosták le az egyik szerviz autójukat. Ezzel ő(k) lettek az első versenyző(csapat) akiket megbüntettek a 2023. rally világbajnoki szezonban…

frde.jpg

Történt ugyanis, hogy a Toksport World Rally Team színeiben induló Delecour szerviz csapatának egyik tagja kedden a Monte-Carloi kikötőben felállított szervizparkban lemosta az egyik szervizautót. Mivel ott maga az autómosás is tilos és az azután keletkező szürkevíz bevezetése a közcsatornába is tiltott ezért a csapatot kíméletlenül megbüntették 1.500 € összegre.

Szerda délután a stewardok meghallgatták a Toksport csapatmenedzserét Jacek Wyrzykowski-t aki elmondta, hogy megkérték a csapat egyik tagját a Delecourhoz tartozó A37-es szervizautó lemosására, de egy „félreértés miatt” azt a szervizparkban mosták le és nem egy rendes autómosóban. A rally szabályzatának 12.12.3 cikkelye előírja, hogy az autómosás és a szennyvíz elvezetése tilos a monacói kikötőben található szervizparkban, amely ugyanazon a helyen található mint a Forma-1-es nagydíj paddockja. Wyrzykowski elnézést kért a csapat hibájáért.

frde2.jpg

Jó nagy marhaságnak tűnik ez az ügy, de a szabályokat be kell tartani, még ha azok ilyen apró-cseprő dolgokra is vonatkoznak.

Szöveg: Tommy és Dirtfish

Fotók: Francois Delecour és Dirtfish

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9318029634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása