A Hyundai Motorsport idei WRC színei
WRC

Ma mutatták be a Hyundai Motorsport 2024. évi rally világbajnoki szezonra készített dekorációját, színvilágát. 

2024_7.jpg

A csapat az idén is két állandó versenyzőpárost indít mindegyik futamon. Ők a belga Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11) kettős és a 2019-es világbajnok észt Ott Tänak/Martin Järveoja (#8) duó.

2024_6.jpg

A harmadik autóval - felváltva - három másik versenyzőpáros bizonyíthat majd. Ők a spanyol Dani Sordo/Cándido Carrera (#6) páros, a finn Esapekka Lappi/Janne Ferm (#4) duó és a norvég Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (#9) kettőse. A jövő heti Monte-Carlo rallyn az utóbbiak kezdenek a harmadik autóval.

2024_8.jpg

A dekorációjuk alaposan kivilágosodott, hasonlóan az M-Sport Fordhoz. A Hyundai Motorsport idei rally világbajnoki tervei némiképp meglepőek, ugyanis a nyilatkozatuk alapján elsősorban a pilóták bajnoki címének megszerzése a főcsapás. Fura, mert egy csapatnak inkább a gyártói bajnoki cím megszerzése szokott lenni a fő priorítás és ha az mellé összejön a versenyzőjük bajnoki címe is akkor az egy plussz örömforrás. Cyril Abiteboul csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy egyrészt Thierry Neuville, aki a leghűségesebb versenyzőjük megérdemelné végre, hogy megnyerje a pilóták bajnoki címét. Valamint a Hyundai-hoz visszatérő Ott Tanaknak is vannak befejezetlen dolgai a csapatnál, utalva a 2022-es szezonra, ezért az az idei cél, hogy minél több futamgyőzelmet arassanak és valamelyikük megnyerhesse a bajnoki címet. „A harmadik autónkkal azokat a legénységeket szerettük volna jutalmazni, akik úgy éreztük, megérdemlik a lehetőséget, mivel mindhárman hűséget mutattak a csapathoz, valamint lenyűgöző tempót és képességet mutattak az elmúlt években. Számos területen új tehetségeket vontunk be a csapatba, például új mérnökök, szerelők, időjárás- és sportszakemberek szintén erősítik a teljes csapatot, 2024-ben a siker áll a középpontban, és biztosak vagyunk benne, hogy megvannak a ehhez a megfelelő alkotóelemek, hogy ez valósággá váljon. Emellett van egy 2025-ös és 2026-os tervünk is, amelyet végre kívánunk hajtani.” 

Jövő hétvégén a Monte-Carlo rallyn ízelítőt kaphatunk, hogy mennyire készültek fel.

2024_5.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

   

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9218304051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása