Loubet a WRC2-ben versenyzik az idén
WRC, WRC2

A még mindig csak 26 éves francia versenyző, Pierre-Louis Loubet a 2023-as balszerencsés Rally1-es bajnoki szezon után 2024-ben visszalép egy szintet és a WRC2-ben fog versenyezni a Toksport WRT színeiben egy Skoda Fabia RS Rally2-vel.

louber.jpg

Loubet-nek jó emlékei vannak a WRC2-ről. Egy akkori Skoda Fabia R5-tel versenyezve 2019-ben megnyerte a bajnokságot, mielőtt feljebb lépett volna a rallysport csúcskategóriájába, először egy a 2C Competition csapat üzemeltetett Hyundai i20 World Rally Car-ral, legutóbb pedig az M-Sport Ford csapatnál egy Ford Puma Rally1-ben próbálkozott.

„Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, hogy a Škodával és a Toksporttal fogok versenyezni ebben a szezonban a WRC2-ben” – árulta el Loubet. „Ez egy olyan kategória, amelyben nagyon jó emlékeim vannak még 2019-ből, ezért nagyon boldog vagyok, hogy ilyen erős autóban térhetek vissza. Biztos vagyok benne, hogy a Skoda Fabia RS Rally2 az etalon a WRC2-ben, ezért megpróbálunk a bajnokságért küzdeni. Tudjuk, hogy megvan hozzá a fegyverünk, ezért megpróbáljuk ezt, de a versenyzést is szeretnénk élvezni” – tette hozzá.

Azt már korábbról tudhatjuk, hogy Oliver Solberg és Gus Greensmith lesznek Loubet csapattársai a Toksport WRT-nél, míg más gyártók, köztük a Citroën és a Toyota is erős versenyzőkkel képviseltetik magukat a kategóriában.

Egyelőre nem ismert, hogy Loubet mely rally VB futamokon fog rajthoz állni, egy biztos, a január végi szezonnyitó Monte-Carlo rallyn nem, ugyanis annak nevezési listáján nem szerepel a neve.

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotó: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6218300545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása