18. Goodwood Revival

andrew_smiths_ac_cobra_leads_the_rac_tt_celebration_race_start.jpg

Közel két hete, szeptember 11-13. között volt az immár 18. Goodwood Revival dél Angliában, Earl of Marchnak (egy nagyobb budapesti kerület méretű) a birtokán lévő versenypályán a Goodwood Race Circuiton. Azt hiszem az urat nem kell már bemutatni senkinek. Ő az az autóbolond úriember aki minden évben egyszer a legtermészetesebb módon teteti tönkre meseszép birtokát, hogy megtarthassa minden autóbolond legnagyobb zarándokhelyét a Festival of Speedet. 

bobby_verdon_roe_ferrari_246s_dino_winner_of_sussex_trophy.jpg

Szeptemberben viszont a birtok saját autóversenypályáján volt az év másik nagy eseménye a Goodwood Revival ami a világ legnagyobb veteránautó találkozójává nőtte ki magát. Az FoS-el szemben itt meg van szabva, hogy mi a legfiatalabb jármű amivel még rajthoz lehet állni. Valahol a 60-as évek közepéig gyártott járgányok amik indulhatnak itt. Hogy még nagyobb legyen a hétvége korhűsége a nézőközönség, itt dolgozók, szerelők és még a versenyzők is korhű ruhában kell, hogy megjelenjenek. A korszellemnek megfelelőek a büfékocsik, azok berendezése és áruválasztéka is úgy néznek ki mintha ötven évesek lennének de az álca alatt minden friss és modern.

henry_mann_winner_of_st_marys_trophy_pt2_ford_fairline_thunderbolt.jpg

Rekord létszámú tömeg zarándokolt el az idei Revivalra, a hétvége folyamán 149.000 ember élvezhette az Goodwood Race Circuit eseményeit. 

john_romians_bristol_blenheim_winner_of_freddie_march_spirit_of_aviation_dominicjames_2715.jpg

Olyan különlegességek voltak mint, hogy először találkozott a világ hat darab eredeti Shelby Daytona Coupéje, vagy a 60-as évek GT autói versenyeztek egymással mint például a Jaguar E-Type. Volt Ford Fairlane Thunderbolt amit Le Mans királya Tom Kristensen vezetett. Itt volt Sir Jackie Stewart vagy Nick Mason a Pink Floyd dobosa de nem hiányzott Sir Stirling Moss és John Surtees sem.

revival_14_paulmelbert_0006.jpg

A II.világháború Brit csatájának 75. évfordulója alkalmából Spitfire vadászrepülőgépek tartottak légi bemutatót vagy vonultak fel még élő háborús veteránok egykori Jeepek fedélzetén ülve.  

revival_15_nicolehains_080.jpg

A rengeteg autó és motor mellett volt Bonhams aukciós ház által lebonyolított autóárverés is. 

Goodwood bármelyik eseményére eljutni nem nehezebb mint bármelyik egyéb európai autókiállításra vagy autóversenyre. Viszont sajnos szinte mindegyiknél drágább itt eltölteni egy hétvégét de akinek lehetősege adódik rá mindenképp keresse fel vagy a Revivalt vagy az Fos-t, vagy mindkettőt. Olyan sokkhatást kap az ember Goodwoodban mint sehol máshol semmilyen hasonlónak mondott rendezvényen. Akár a Revival korhűen megrendezett de azért mindenféle földi jóval ellátott eseményén akár a non-plus ultra Festival of Speeden amit nem lehet elmondani vagy leírni. Meg lehet próbálni de nem tudja vissza adni azt ami ott éri az embert.

revival_14_paulmelbert_0029.jpg

revival_14_paulmelbert_0033.jpg

revival_14_paulmelbert_0038.jpg

revival_15_adamberesford_48415.jpg

revival_15_dominicjames_0673.jpg

revival_15_dominicjames_2171.jpg

revival_15_drewgibson_4169.jpg

revival_15_jochenvancauwenberge_05458d.jpg

revival_15_jochenvancauwenberge_05601d.jpg

revival_15_jochenvancauwenberge_06160d.jpg

revival_15_nicolehains_071.jpg

revival_15_nigelharniman_610.jpg

sir_jackie_stewart_mclaren_m5a_bruce_mclaren_tribute.jpg

spitfire_flypast_dominicjames_2887.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Goodwood Press and Media

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr957807250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása