Andreas Mikkelsen visszatér a Rally2 autóhoz
WRC

A Hyundai Motorport idei évi, részmunkaidős rallyvilágbajnoki, WRC pilótája, Andreas Mikkelsen a hétvégi bevetésére készül.

A norvég pilóta az idei WRC szezonban a Hyundai harmadik i20 N Rally1 autóját vezethette a Monte-Carlo, a Horvát, és a Lengyel rallyn, mindhárom futamon a hatodik helyen végzett.

Következő rally világbajnoki, WRC versenye az októberi Közép-Európa rally lesz. A hétvégén azonban visszatér egy Rally2-es autó volánjához.

mikkelsen_8.jpg

Andreas Mikkelsen részt vesz az észak-olaszországi Valli della Carnia rallyn, amelyet Ampezzo városa lát vendégül. Ez egy hasznos gyakorlás lesz számára egy aszfaltos utakon zajló rallyn, az aszfaltos világbajnoki futamra való felkészüléshez, azzal együtt is, hogy itt most nem egy Rally1-es hibrid autót fog vezetni.

Gyakorlati oka van annak, hogy Mikkelsen versenyezhet a Hyundai Rally2-es autójával.

„Tényleg tökéletes, mert a hét folyamán fejlesztési teszteket tartunk Olaszországban, és ezt magán az eseményen fejezzük be” – magyarázta Mikkelsen a közösségi médiában közzétett videóban.

Mikkelsen nagy tapasztalattal rendelkezik a Rally2-es autóval való versenyzésben hiszen 2020 és 2023 között Skoda Fabiával versenyzett a WRC2 bajnokságban. A Hyundai Rally2-es autójával azonban még nem versenyzett.

Három hónap telt el azóta, hogy Mikkelsen legutóbb rally vesrenyen indult volna, így ez egy remek lehetőség arra, hogy értékes kilométereket szerezzen Közép-európai WRC forduló előtt. A Hyundai egyre közelebb van a gyártók bajnoki címének megszerzéséhez, de a csapatnak még mindig pontokra van szüksége a cím bebiztosításához.

mikkelsen2.jpg

Mikkelsent az idei szezonban a Hyundai harmadik autójának vezetésére szerződtette le, elsősorban az aszfalt rallykra. Az aszfaltos utakon mutatott tempója azonban nem nyűgözte le a csapatvezetést, hiszen Monte-Carlóban és Horvátországban is elmaradt az élmezőnytől, a hatodik helyen végzett. A lengyel murvás versenyen azonban Mikkelsen a legjobb, dobogós helyekért küzdött, de egy defekt az utolsó napon a dobogós helyezésébe került.

Az olaszországi Valli della Carnia rallyn Mikkelsennek kemény helyi ellenfelekkel kell majd megküzdenie, olyanokkal, mint Simone Campedelli vagy és Fabio Andolfi akik mindketten Skoda Fabia RS Rally2 autókkal indulnak majd.

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2118498386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása