Holnap kezdődik a WRC Horvát rally
Holnap kezdődik a WRC Horvát rally

Holnap kezdődik és vasárnapig tart a rally világbajnokság aktuális fordulója a Horvát rally mely a 2024. évi versenynaptár negyedik helyszíne. A verseny aszfaltos utakon zajlik, ami a szezon első ilyen jellegű versenye.  A Horvát rally egy kicsit furfangos aszfaltos futam ugyanis ez nem olyan minőségű, mint pld. a Spanyol rally hanem amolyan kicsit balkáni, ex-kelet európai ütött-kopott, változó minőségű, gyors, néhol szélesebb, de néhol igen keskeny aszfalton, ...

Tempestini nyerte az ERC Rally Hungaryt, Csomós a Veszprém rallyt
Tempestini nyerte az ERC Rally Hungaryt, Csomós a Veszprém rallyt

Az elmúlt hétvégén zajlott a 2024. évi nyolc futamos rally Európa bajnokság, azaz az ERC első fordulója a Veszprém központú 5. Rally Hungary, ami négy, Kelet Magyarországon megrendezett Rally Hungary után elsőként látogatott az új helyszínre és az új utakra.

A Rally Hungary, a nagy abszolút értékelés mellett beleszámított az FIA ERC3, az FIA ERC4, az FIA Junior ERC és az idén újonnan bevezetésre került Ford Fiesta Rally3 Trophy-ba is.

tempestini.jpg

A nyilvános ...

Pénteken kezdődik a Rally Hungary és a Veszprém rally!
Pénteken kezdődik a Rally Hungary és a Veszprém rally!

Holnap kezdődik és vasárnapig tart a 2024. évi nyolc futamos rally Európa bajnokság, azaz az ERC első fordulója a Veszprém központú 5. Rally Hungary, ami négy, Kelet Magyarországon megrendezett Rally Hungary után elsőként látogat az új helyszínre és az új utakra.

A Rally Hungary, a nagy abszolút értékelés mellett beleszámít az FIA ERC3, az FIA ERC4, az FIA Junior ERC és az idén újonnan bevezetésre kerülő Ford Fiesta Rally3 Trophy-ba is.

rangapeter_0221.jpg

A nyilvános ...

HUMDA Zöld Életre Valók roadshow a Rally Hungary-n!
HUMDA Zöld Életre Valók roadshow a Rally Hungary-n!

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja április 12. és 14. között Veszprémbe látogat a V-Híd Rally Hungary ideje alatt. A roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, hiszen a zöld energia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban ...

Újabb Toyota Yaris rallyautó a Rally Hungaryn!
Újabb Toyota Yaris rallyautó a Rally Hungaryn!

A cseh Filip Mareš egy álomlehetőséghez jutott, hogy megmutathassa tehetségét az FIA rally Európa bajnokság mind a nyolc idei futamán egy vadiúj Toyota GR Yaris Rally2-vel melyet az ACCR Toyota Dolák csapat biztosít számára.

A 32 éves, korábbi Junior ERC bajnok Mareš ezenkívül megküzd a cseh rally bajnoki címért is az új autóval. Navigátora Radovan Bucha, gumiabroncs partnerük pedig a Hankook lesz, egyik fő támogatójuk a Sigma Motor.

A tavalyi rally Európa ...

Kettős Toyota győzelem a WRC Szafari rallyn
Kettős Toyota győzelem a WRC Szafari rallyn

Az elmúlt hétvégén zajlott a 2024. évi FIA rally világbajnokság aktuális fordulója az immár 72. Szafari rally melynek a kelet afrikai Kenya adott otthont. Ez volt az idei rally világbajnokság harmadik helyszíne. A verseny szerdán kezdődött és vasárnapig tartott.

A 2024-es program szerda 10:01-kor kezdődött az 5.4 km hosszú Loldia nevű shakedown szakasszal. Itt Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris Rally1), Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1), Esapekka Lappi (Hyundai i20 ...

Két újabb rally Európa bajnoki résztvevő
Két újabb rally Európa bajnoki résztvevő

A 2024-es rally Európa bajnoki szezon, az ERC kezdete előtt két és fél héttel csak úgy ömlenek a jó hírek, hogy ki mindenki fog a teljes bajnoki szezonban versenyezni.

mads_jon.jpg

A két legújabb közül az első, a norvég Mads Östberg, akit a hazai szurkolók elég jól ismerhetnek, hiszen legalább két évet versenyzett a magyar rally bajnokságban is, amit 2022-ben egy Citroen C3 Rally2-vel meg is nyert. De 2020-ban ő volt a rally világbajnokságon a WRC2 kategória világbajnoka ...

A tavalyi ERC bajnok is jön a Rally Hungary-ra!
A tavalyi ERC bajnok is jön a Rally Hungary-ra!

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a 2023-as rally Európa (ERC) bajnok, új-zélandi Hayden Paddon idén is részt vesz a kontinens bajnoki küzdelemben és feltett szándéka, hogy megvédje a bajnoki címét. Autója marad az olasz BRC által biztosított Hyundai i20 N Rally2 és sokat látott navigátora, John Kennard is vele tart az idén. És nekünk magyar szurkolóknak az az igazán jó ebben, hogy Paddonék is nálunk, az április 12-14. közötti ERC szezonnyitó, Veszprém ...

68 autó a WRC Horvát rally nevezési listáján
68 autó a WRC Horvát rally nevezési listáján

Ma jelent meg az április 18-21. közötti FIA WRC Horvát rally futam nevezési listája. 

tanak_cro.jpg

E szerint 68 db autó indulása várható a Zágráb központú aszfalt utakon zajló versenyen melyből 8 db Rally1-es csúcsgépet láthatunk majd. A Toyotánál Evans, Ogier és Katsuta indulnak, a Hyundai-nál Neuville, Tanak és Mikkelsen bizonyíthat, míg a Fordnál csupán Fourmaux és Munster kap lehetőséget.

A legnépesebb géposztályban, Rally2-es autóval, 25 páros nevezett, ...

Elindult a jegyértékesítés a nyirádi rallycross VB-re
Elindult a jegyértékesítés a nyirádi rallycross VB-re

Elindult a július 27-28-i nyirádi FIA rallycross VB és EB hétvégére a jegyértékesítés.

Az elérhető jegytípusokat és annak árait a lentebbi képen láthatjátok.

wrx_nyirad_jegyek.jpg

A jegyeket ezen a linken található oldalon lehet megvásárolni:  https://cooltix.hu/event/65eacaccc2bf8f6681a4b450  

Amint az pár nappal ezelőtt kiderült a júliusi hétvége során a VB mezőnynek szombaton és vasárnap is lesz döntője, míg az EB mezőnynek erre vasárnap kerül sor. Szóval lesz ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása