Svéd uralom a Lett rallycross VB-n
Svéd uralom a Lett rallycross VB-n

press_2020_05_lat_kristoffersson_201.jpg

Az elmúlt hétvégén Lettországban, Rigában zajlott rallycross világbajnoki forduló mindkét döntőjét svéd versenyző nyerte meg.

Az első fordulót szombaton a kétszeres világbajnok Johan Kristoffersson nyerte meg VW Polo-val míg a vasárnapi döntőben a korábbról szintén világbajnoki címmel büszkélkedő Mattias Ekström volt a leggyorsabb, ő Audi S1-gyel versenyzett. Érdekesség, hogy míg szombaton Kristoffersson nyert és Ekström lett a második vasárnap ...

Elfyn Evans nyerte a Török rallyt
Elfyn Evans nyerte a Török rallyt

wrc_2020_rd_5_119.jpg

A Toyota brit versenyzőpárosa, Elfyn Evans és Scott Martin nyerték az elmúlt hétvégén rendezett Török rally VB futamot. Ezzel a futamgyőzelemmel ebben a csonka szezonban a Svéd győzelem után már a második versenyt húzták be.     

Csapattáraik közül a Kalle Rovanpera - Jonne Halttunen kettős a negyedik helyen végzett míg a Sebastien Ogier - Julien Ingrassia páros autójában vasárnap az utolsó előtti gyorson megállt a motor így ők kiestek  versenyből.

...

Ari Vatanen is a Rallylegendre meg
Ari Vatanen is a Rallylegendre meg

  ari_vatanen.JPG

Újabb nagy nevekkel gazdagodott az idei, immár 18. Rallylegend versenyzőinek névsora.

A mai szupersztár nem más mint 1981 rallyvilágbajnoka, a négyszeres Dakar rally győztes finn Ari Vatanen! Vatanen azzal a Ford Escort Cosworth-tal áll rajthoz, amivel 1993-ban az Akropolisz rallyn Fabrizia Pons-szal az ötödik helyen értek célba.

Kiderült az is, hogy az M-Sport Ford Fiesta WRC-jét az 1995-ben született francia Adrien Formaux fogja vezetni, navigátora Renaud Jamoul ...

Megvolt az idei első WTCR hétvége
Megvolt az idei első WTCR hétvége

01-nestor-girolami.jpg

Az elmúlt hétvégén zajlott a túraautó világkupa idei első versenyhétvégéje. A víruspara miatt eleve alaposan átütemezett és átszervezett bajnokság szezon nyitója sem akart könnyen menni ugyanis eredetileg a Salzburgringen tartották volna  versenyt, de azok két héttel a rajt előtt lemondták az egészet. Így új helyszínt kellett keresni amit a belgiumi Zolderben találtak meg.

03-attila-tassi.jpg

Hazai szemmel nézve nagyszámú magyar érdekeltség sorakozott fel a zolderi ...

Biasion, Delecour és Cunico a Rallylegenden!
Biasion, Delecour és Cunico a Rallylegenden!

locandina_rl.jpg

A 18. Rallylegend szervezőgárdája minden helyi kormányzati és egyéb segítséget igénybe véve gőzerővel azon dolgozik, hogy az idei Rallylegend - melyet nemrég egy héttel előbbre hoztak az október 1-4. közötti hétvégére – is a megszokott minőségben várhassa a szurkolók népes gárdáját szerte a világból.

A nagy szervező munka egyik része - és ez érdekli a rally rajongókat leginkább -, hogy az adott évben milyen versenyzőket sikerül San Marinóba ...

Vincze Ferencék nyerték az Eger rallyt
Vincze Ferencék nyerték az Eger rallyt

20200906_124852.jpg

Az elmúlt hétvégén, szeptember 5-6. között tartották a hazai rally bajnokság, az ORB idei harmadik fordulóját, az Eger rallyt.

A futam kétnapos volt, szombaton egy bő 23km-es gyorsasági szakasz, míg vasárnap három gyorsasági várt a mezőnyre melyeket a Rally1, a Historic és a Rally2 mezőnye is teljesített igaz nem egyforma mennyiségben.

A versenyre összesen 182 nevezés érkezett, ebből a Rally1 mezőnyre majd 132km várt, a Historicra bő 108km míg a ...

Most hétvégén lesz az Eger rally
Most hétvégén lesz az Eger rally

eger-weboldal-cover-2020.jpg

Most hétvégén, azaz szeptember 5-6. között tartják meg az eredetileg tavaszi szezon nyitó versenynek tervezett, ám a hülye vírus járvány miatt végül is nem elmaradt csak átütemezett Eger rally-t ami így már a bajnokság harmadik fordulója lesz.

Ez az ORB futam most kétnapos lesz, szombaton egy bő 23km-es gyorsasági lesz. Ezt a Rally1 2x, a Historic és a Rally2 1x teljesíti. Itt a Rally2 kezd, utána a Historic majd a Rally1 mezőnye következik.

Vasárnap ...

Jól kezdett Kiss Norbert a Kamion EB-n
Jól kezdett Kiss Norbert a Kamion EB-n

timthumb_6.jpg

Az elmúlt hétvégén nagy nehezen elindult az FIA 2020-as Kamion Európa Bajnoki sorozata is. Na nem mintha bárki is tehetett volna arról, hogy a szezonkezdet csúszott kb. öt hónapot, csupán a koronavírus okozta mizéria szólt közbe itt is.

A lényeg, hogy a csehországi Most versenypályán szombat vasárnap elkezdődtek a versengések és amint arról a hozzáértők és a rajongók korábban már értesülhettek a kétszeres bajnok Kiss Norbert ismét részt vesz a Kamion ...

Újabb változás a WRC naptárban és a Rallylegenden is
Újabb változás a WRC naptárban és a Rallylegenden is

italy.PNG

Újabb változások történtek a rally világbajnokság, a WRC naptárában. Az októberi Német rallyt a német kormány vírusjárvány miatt hozott intézkedéseire hivatkozva lemondta a szervező. Emiatt viszont az október végi Szardínia rallyt előbbre tudták hozni az október 8-11. közötti hétvégére.

germ.PNG

A Szardínia rally időpont változása miatt viszont módosították a san marinói Rallylegendet is, azt is előbbre hozták így az október 1-4. között kerül ...

Kiss Norbert újra MAN kamionnal versenyzik
Kiss Norbert újra MAN kamionnal versenyzik

117672794_3393107847412200_7528608856768511346_o.jpg

Tegnap a Hungaroringen hivatalosan is leleplezték a kétszeres Kamion Európa bajnok Kiss Norbert idei évre fejlesztett versenykamionját.

Több újdonság is van az elmúlt évekhez képest. Az egyik, hogy a versenygép teljesen hazai fejlesztés, a Kiss Norbert bajnoki esélyei érdekében alapított Révész Truck Racing Team építette és ők fogják azt üzemeltetni is a versenyek során.

117444479_3393108690745449_1470603138854708110_o.jpg

A másik változás, hogy pár évnyi Mercedes-szel való versenyzés után Kiss ...

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

ETRC (1) Hungaroring (1) Kamion EB (1) MNASZ (2) ORB (2) Rally (1) Rally3 (1) Rallylegend (1) WRC (1) WTCR (3) Címkefelhő