Magyar is van a WRC, női rallypilóta fejlesztési programjának résztvevői között
WRC, WRC3

A rally világbajnokság, közismert és rövidített nevén a WRC sorozat promótere kiválasztotta azt a 15 női jelentkezőt a női rally pilóták fejlesztési programjának a következő lépésére, akik a jövő hónapban fognak találkozni, hogy bebizonyítsák méltók a három szabad hely egyikére egy Rally3 autóban az októberi WRC Közép-Európai Rallyn.

És a 15 pilóta között van egy magyar is, ő nem más, mint a szárnyait bontogató Zagyva Dorka, szurkoljunk neki, klassz lenne, ha ő lenne az egyik, aki rajthoz állhatna a WRC Közép-Európai Rallyn!

ff.jpg

A világ minden tájáról jelentkeztek a fiatal (maximum 27 éves) hölgy versenyzők, és az erről a listáról kiválasztott jelöltek szeptember 16. - 18. között egy háromnapos edzőtáborban vesznek részt az M-Sport Lengyelország krakkói központjában ahol a rallysporthoz való felkészültségüket fogják vizsgálni különböző nézőpontok szerint. Úgy is, mint az autószerelői tudásukat, a médiával való kommunikációs tudásukat és persze a vezetési képességeiket is próbára kell tenniük különböző útfelületen.

A tábort rally szakértőkből álló csapat vezeti, és egy zsűri lesz a felelős a három legígéretesebb pilóta kiválasztásáért, akik az októberi Közép-Európai Rallyn, a 2024-es FIA rally világbajnokság utolsó előtti fordulóján az M-Sport Poland által felkészített Ford Fiesta Rally3 autókkal versenyezhetnek majd egy teljes mértékben támogatott program keretében.

A Közép-Európai Rallyt követően pedig a 2025-ös FIA Junior WRC bajnokságra választanak ki egy versenyzőt, aki teljes mértékben támogatva vehet részt a jövő évi rally világbajnoki szezonban.

A legkülönfélébb motorsportos háttérrel rendelkező sikeres pályázók, három kontinens 13 országát képviselik majd.

zd.jpg

Ők a tizenöt boldog kiválasztott,

Lyssia Baudet – Belgium

Emma Chalvin – Franciaország

Ann Felke – Németország

Joanna Hassoun – Libanon

Mako Hirakawa – Japán

Hannah Jakobsson – Svédország

Suvi Jyrkiäinen – Finnország

Luz Marina – Spanyolország

Nuria Pons – Spanyolország

Aoife Raftery – Írország

Claire Schönborn – Németország

Madelyn Tabor – USA

Alexandra Teslovan – Románia

Hanna Lisette Aabna – Észtország

Zagyva Dorka – Magyarország

ff-.jpg

„Teljesen le voltam nyűgözve a jelentkezők száma és minősége miatt” – mondta Peter Thul, a WRC Promoter sportigazgatója. „A végső 15 szereplő kiválasztása hihetetlenül nagy kihívást jelentett, és volt néhány nehéz döntésünk is.

„Nem akarjuk, hogy a most be nem jutott jelöltek egyike is elcsüggedjen és reméljük, hogy a jövőben újra jelentkezni fognak, mivel több éve teljes mértékben elkötelezettek vagyunk e mellett a program mellett. Izgatottan várjuk, hogy a jövő havi edzőtáborra koncentrálhassunk.”

Szöveg: www.wrc.com és Tommy

Fotók: www.wrc.com, Zagyva Dorka facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1818475899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása