A nyirádi rallykrossz VB és EB nevezési listája
WorldRX, EuroRX, Nyirád

Megjelent az idei rallykrossz Európa és világbajnoki sorozat második állomásának a július 27-28-án, Nyirádon rendezendő, Kárai Trans World RX of Hungary hétvégének a nevezési listája.

mdriver-name-316.jpg

E szerint a World RX-ben mindössze kilenc autó áll rajthoz, de ez nem Nyirád hibája, az ezt megelőző höljesi hétvégén is hasonló volt a létszám.

Hagyományos belső égésű motorral hajtott autóval indul pld. Johan Kristoffersson, Ole-Christian Veiby (mindketten VW Polo) és Wieszt Jankó (Renault Mégane) is. Timmy és Kevin Hansen, Niclas Grönholm és Klara Andersson mindannyian elektromos meghajtású autókkal indulnak.

A teljes, rajtszámos nevezési listát alább láthatjátok.

wrx_1.JPG

Az egyen autókkal bonyolított RX2e-ben még ennél is kevesebben, mindössze öten indulnak, köztük a magyar Lajos Gyula „Luigi”. Alább láthatjuk az ő nevezési listájukat.

wrx2e.JPG

Az Európa bajnokságban a nagyok, a Supercarok, az Euro RX1 közé tizennyolc autó nevezett, köztük jó sok, szám szerint nyolc magyar pilótával. Ezek az autók mind hagyományos, belső égésű turbómotorral szereltek és négykerékhajtásúak. Alább láthatják a nevezési listájukat.

erx.JPG

Az 1,6 literes, szívómotorral hajtott, elsőkerék hajtású Euro RX3-ban is tizenhat nevezés láthatunk és itt is jó pár magyar versenyzőnek szurkolhatunk, szám szerint nyolcnak köztük a korábbi Európa bajnok Szabó Krisztiánnak is. Íme az ő nevezési listájuk.

erx2.JPG

karai2023eurorxhungarymj-0195.jpg

Szöveg: Tommy és https://www.fiaworldrallycross.com/

Fotók: https://www.fiaworldrallycross.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9418445761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása