2025-ben Paraguayba megy a WRC sorozat
WRC

Helyi idő szerint szombat este, Paraguay fővárosában, Asunciónban jelentette be Santiago Peña elnök a Petrobras Rally Transchaco 2024 ünnepélyes rajtján, hogy Paraguay 2025-től rally világbajnoki futamot fog rendezni!

„Paraguay nagy ország és a világ éppen felfedez bennünket és olyan világszínvonalú eseményeknek adhatunk otthont mint a WRC sorozat, ami egy újabb módja annak, hogy megmutathassuk a világnak nagyságunkat” – mondta Peña elnök.

A jelentős, több évre szóló megállapodás megvalósítja a WRC Promoter régóta fennálló törekvését, hogy évente két eseményre visszatérjen a rally világbajnokság Dél-Amerikába.

448886521_886918746804699_6971041347120536877_n.jpg

Ezzel ők lesznek a világon a 38. ország akik vendégül láthatják a rallysport csúcs szériáját. Ezzel a hírrel az is nyilvánvalóvá vált, hogy jövőre biztosan lesz három új rallyvilágbajnoki helyszín, ugyanis azt már jóval korábban bejelentették, hogy 2025. májusában Grand Canariára látogat a világbajnokság, majd május végén, a Szardínia rally alatt hozták nyilvánosságra, hogy 2025-től Szaúd Arábia is rally világbajnoki futamot fog rendezni, az lesz a szezon záró verseny.

A Paraguay-i versenyt a motorsport világtanácsnak még jóvá kell hagynia, de amikor egy ilyen hírt az összes hivatalosnak nevezhető oldal (www.wrc.com, www.fia.com) leközli akkor az már biztosnak vehető.

ff75cc35-33b3-45fa-9cc9-91871f9ea03d_220624pry4.jpg

A versenyt az ország déli részében, Encarnacion városa látja vendégül, ami közel van Argentínához, úgyhogy ez az ottani rally szurkolóknak is jó hír. A gyorsasági szakaszokat az Itapúa régióban tervezik, a Parana folyó menti vörös kavicsos utakon, ahol az FIA CODASUR Dél-Amerika Rallye Bajnokság is zajlik. Paraguay erős rally örökséggel büszkélkedhet, a sportág virágzik Dél-Amerika szívében. Gustavo Saba a 2010-es évek során állandó szereplője volt az Argentin rally VB fordulóinak, és az utóbbi időben Fabrizio Zaldivar a WRC2-ben vált egyre meghatározóbb versenyzővé, míg Diego Dominguez a Junior WRC és WRC3 kategóriákban versenyzik. A FIA CODASUR dél-amerikai rallybajnokság legutóbbi 11 versenyét szintén paraguayi pilóták nyerték meg.

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotók: www.wrc.com

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5118433639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása