Benyó Máté idei tervei a rallykrossz EB-n
EuroRX, WorldRX, Nyirád, Rallycross

A regnáló „Év Újonca” díj nyertes, Benyó Máté dobogós helyezéseket, sőt győzelmeket céloz meg a 2024-es FIA rallykrossz Európa bajnokságon, erre van is esélye, hiszen a magyar versenyző továbbfejlesztett autóval és egy szezonnyi tapasztalattal a háta mögött csatlakozik újra az Euro RX1 rajtrácsához.

benyo_3.jpg

Az idei bajnoki szezonra induló, a nemzetközi porondon relatíve ismeretlen Benyó Máté 2023-ban okozott pár meglepetést. Főképp a hazai pályán Nyirádon, ahol a döntőbe jutott – Anton Marklund, Jānis Baumanis, Andreas Bakkerud, Patrick O' Donovan és Enzo Ide társaságában. De Portugáliában és Norvégiában, a számára új pályákon is a legjobb négy közé jutott.

A Korda Racing 22 éves ásza a 2023-as bajnoki tabellán végül a kilencedik helyen végzett és idén arra összpontosít, hogy feljebb jusson a bajnoki rangsorban – és lehetőség szerint úgy érje ezt el, hogy közben minél több pezsgős ünneplés adódjon számára.

benyo_1.jpg

"Nagyon izgatott vagyok!" – lelkendezett Benyó. „Hálás vagyok a csapatomnak és a szponzoraimnak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra, hogy az Euro RX1-ben folytassam nemzetközi pályafutásomat. Az autó és a csapat változatlan, amit egyáltalán nem bánok – ahogy a mondás tartja: "Ami működik, azon ne változtass!"

 „A Peugeot 208 Supercar kapott néhány frissítést a téli szünetben, amitől azt várjuk, hogy javítani fog az autó teljesítményén. A felkészülési időszakban én is keményen dolgoztam magamon, úgyhogy magabiztosnak érzem magam a szezonkezdetre. Franciaországon kívül az összes többi pályáról van némi tapasztalatom, így hasznos információink vannak róluk, ami mindenképpen pozitívum. Az Essay-i pálya számomra ismeretlen lesz, de a fedélzeti videók elemzése alapján tetszenek a jellemzői, és azon fogok dolgozni, hogy ott is gyorsan megtaláljam a ritmust.

benyo_2.jpg

„A szezonban az a fő célom, hogy egyenletes és erős teljesítményt nyújtsak, és minél többször kvalifikáljak a döntőbe. Emellett dobogós helyezéseket, sőt győzelmeket is szeretnék elérni!”

A közelgő, június 8-9-i Essay-i szezonnyitót követően az Euro RX1 bajnokság a világbajnokság, a World RX betétfutamaként, részeként folytatódik a svédországi Höljesben (július 6-7.), a magyarországi Nyirádon (július 27-28.), valamint a belgiumi Mettetben (augusztus 17-18.) és Montalegre-ben, Portugáliában (szeptember 7-8.).

Szöveg: Tommy és https://www.fiaworldrallycross.com/

Fotók: https://www.fiaworldrallycross.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1318412633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása