Nyirád büszkén várja a rallycross világbajnokságot!
WorldRX, EuroRX, Nyirád

A 2022-es és 2023-as FIA rallycross Európa bajnoki futamok sikeres megrendezése után a magyarországi Nyirád Racing Center, az idén júliusban - fennállása során először - FIA rallycross világbajnoki versenyt rendezhet! Ez egy jókora kihívás melyet a pálya és annak üzemeltetői nagyon élveznek.

Európa egyik leghosszabb és leghagyományosabb rallycross pályája, Nyirád először 2006-ban adott otthont az Euro RX-nek, majd a 2013-as verseny után kiestek az Európa bajnoki versenynaptárból. De amíg ide látogatott a kontinens bajnokság azalatt olyan figurák versenyeztek Nyirádon, mint Kenneth Hansen, Sverre Isachsen, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Timur Timerzyanov és Reinis Nitišs, de járt nálunk Petter Solberg és Liam Doran is, és ne feledkezzünk meg Per Eklundról sem.

eurorxhungarymj-0372.jpg

Két éve viszont visszatért a versenynaptárba ez a klasszikus, régimódi versenyhelyszín a „Vörös katlan” ami a környéken uralkodó vörös színű talaj és a pálya dimbes-dombos kialakítása miatt kapta ezt a nevet. És ahol igen komoly akciók dúltak mind az Euro RX1, mind az Euro RX3 kategóriában.

A promótert lenyűgözte a rendezvény lebonyolításának színvonala, így Nyirád 2024-ben olyan státuszba került, hogy vendégül láthatja a World RX-et, a rallycross világbajnokságot melyre a július 28-29-i hétvégén kerül sor. A világbajnoki mezőny mellett az Európa bajnoki is eljön Nyirádra, úgyhogy igencsak teltházas eseménynek nézünk elébe. „Ez minden érintett számára óriási elégedettség és motiváció” - ismerte el Gyuris Orsolya a Nyirád Racing Center vezérigazgatója.

orsi_gyuris_eurorx_nyirad_2022.jpg

„Nagyon büszke vagyok a Nyirád Racing Centerben dolgozó kollégáimra, a helyi önkénteseinkre és a rendezvény szakmai stábjainkra, akik nagyon a szívükön viselik ennek a rendezvénynek a sorsát” – árulta el. „Nagy kihívás számunkra, hogy a világbajnokság és az Európa-bajnokság is Nyirádra látogat, de az elmúlt pár év során rengeteg tapasztalatot szereztünk amit fel tudunk majd használni ezen a zsúfoltnak ígérkező hétvégén. Készen állunk a feladatra!” – folytatta Gyuris Orsolya.

Az előkészítő munkák már rohamosan haladnak a World RX nyirádi debütálása előtt. A pálya a mindenki által várva-várt „Technológiák csatája” második felvonásának (az első Svédországban, Höljesben lesz) megrendezésére készül, amelyben a legmodernebb elektromos RX1e vadállatokat összeengedik a klasszikus belsőégésű, de fenntartható üzemanyaggal működő RX1 Supercarok-kal.

„Célunk, hogy a „Vörös katlant” teljes pompájában mutassuk be – folytatta Gyuris Orsi – és, hogy a versenyzés a pályán olyan forró legyen, mint a magyar nyár júliusban.”

22eurorxhungaryps1231.jpg

„A tavalyi évben nagy sikert aratott a tapolcai belvárosi megnyitóünnepség, amelyet idén július 25-én csütörtökön is tervezünk megtartani. A paddock mindenki számára nyitva áll majd, így a nézők találkozhatnak és beszélgethetnek kedvenc versenyzőikkel, és tekintettel arra, hogy mennyire fontos számunkra, hogy családok is ellátogassanak a rendezvényeinkre egy dedikált gyereksarok is lesz, ahol például pedálos gokartokkal is versenyezhetnek majd a fiatal rajongók. Most nem akarok minden meglepetést elárulni, de egy biztos, hogy március 22-én, pénteken elkezdik árusítani a jegyeket Magyarország első rallycross világbajnoki hétvégéjére – szóval írja fel ezt mindenki a naptárába!”

Szöveg: https://www.fiaworldrallycross.com/ és Tommy

Fotók: https://www.fiaworldrallycross.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5718349109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása