Kevin Hansen szerint jó irányba halad a rallycross világbajnokság
RX, Rallycross, FIA

A 2024-es rallycross VB és EB versenynaptár e hét elején történt nyilvánosságra hozatala után a többszörös rallycross VB döntő győztes svéd Kevin Hansen biztos benne, hogy „jó irányba halad” a rallycross világbajnokság. Kevin Hansen hangsúlyozta, hogy a sportág szempontjából nagyon fontos, hogy a bajnoki sorozat új versenypályákra tud ellátogatni.

kevin.jpg

Az idei rallycross VB lassan közelgő – július eleji – rajtja a svédországi Höljesben indul és itt lesz a várva várt „technológiák csatája” párharc első felvonása. Ez azt jelenti, hogy a VB értékelésben az elektromos, négykerék meghajtású RX1e autókat most először összeengedik a klasszikus belsőégésű, benzinmotoros, turbófeltöltéses és szintén négykerék meghajtású, de már szintetikus ”fenntartható” üzemanyaggal működő RX1-es supercarokkal amik durrognak, lángolnak, csattognak mint egy „rendes” versenyautó. A 2023-as VB értékelés abszolút második helyezettje, Kevin Hansen egyértelműen örül ennek a remek lehetőségnek.

„Ez olyasmi, amilyenre korábban még nem volt példa a motorsportban, de szerintem ez egy nagyon izgalmas változás” – mondta a Nya Lidkopings-Tidningen nevű svéd regionális napilapnak. „A mi szempontunkból a legfontosabb, hogy az előírások szerint a benzinmotoros autókat szintetikus, fenntartható üzemanyaggal kell üzemeltetni így próbáljuk megtartani a környezetbarát megközelítést.”

kevin_2jpg.jpg

„Maximális erőbedobással veszem ki a részem a Hansen Motorsport napi tevékenységében, amely magában foglalja a bajnokság promóterével, a rendezvényszervezőkkel és az FIA-val való szoros kapcsolattartást is. Rendszeresen megvitatjuk a sporttal kapcsolatos elképzeléseinket, és azt, hogy rövid- és középtávon miként kéne annak fejlődnie. Nagyon elégedett vagyok a dolgok alakulásával – jó irányba haladunk.”

Hansen ezen optimizmusa az idei évi versenynaptárra is kiterjed, amely jópár kedvenc rallycross helyszínt tartalmaz, valamint egy új szezonzárót a messzi-távoli Ausztráliában.

„Szerintem ez egy fantasztikus lépés a rallycross világbajnokság számára” – lelkendezett Hansen. „Nagyon fontos, hogy folytassuk az új piacok felfedezését, és új közönségnek mutathassuk meg hihetetlen sportágunkat és, hogy ezáltal elősegíthessük szeretett sportágunk növekedést, ahogyan azt tavaly Hongkongban is tettük.”

rx_vb.jpg

„Az autósport szenvedélye Ausztráliában egyszerűen hihetetlen. A legikonikusabb versenyek közül néhányat itt rendeznek, így a rallycross világbajnokság első alkalommal való fellépése is igazi nagy buli lesz. Személy szerint szoros a kapcsolatom az ausztrál Molly Taylorral, aki nemzetközi szinten is elismert autóversenyző és ő az egyik #YellowSquad pilótánk 2023 óta. -Nagyszerű lesz végre ellátogatni abba az országba, amelyről annyit hallottam Mollytól. Csakúgy, mint a hongkongi szurkolók, biztos vagyok benne, hogy az ausztrálok is beleszeretnek ebbe az adrenalintól fűtött sportba!”

Ezeket az érzéseket a bátyja, a Hansen World RX Team béli csapattársa, Timmy Hansen is megerősíti, aki azt reméli, hogy a bajnokság tavaly novemberi első, belvárosban rendezett versenyének sikerét követően új helyszínekkel bővülhet a versenynaptár.

timmy.jpg

„Tavaly a hongkongi tömeg teljesen elképesztő volt, és egy fantasztikus eseménye volt a szezon lezárásának – igazi csúcs esemény és hatalmas győzelem a sportág számára” – elmélkedett a 2019-es világbajnok. „Nagyon motiváló a rallycross növekedését látni, és egy ilyen nagyszerű show-t bemutatni, mint egy rallycross világbajnoki hétvége. Imádom ezt a sportot. Családom által a rallycross-szal nőttem fel. A szívemben van a sportág, és mindent megadnék érte. Remélhetőleg sok sikeres rendezvényünk lesz az idei évben is!

Szöveg: https://www.fiaworldrallycross.com/ és Tommy

Fotók: https://www.fiaworldrallycross.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6218343707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása