Bonato időutazós rallyautó színvilága
ERC, Rally EB

A sokszoros francia rallybajnok és többszörös rally Európa bajnoki futamgyőztes Yoann Bonato az idén is egy Citroen C3 Rally2-vel fog versenyezni, de új csapattal és új dekorációval.

Miután eddigi csapata a CHL Sport Auto az idén Hyundai I20-ra váltott és Bonato mindenképp Citroennel akart tovább versenyezni elváltak útjaik és eligazolt a Trajectus Motorsporthoz, aminek a háromszoros Le Mans 24 órás győztes és a 2012-es FIA Endurance világbajnok Benoît Tréluyer a főnöke.

yoann-bonato1.jpg

„Ez egy teljesen új csapat számomra” – mondta Bonato. „Benoît Tréluyer egy nagyon híres autóversenyző, aki már elkezdte összeállítani idei csapatát a pályaversenyekre. Mikor először felhívtam, hogy résztvenne-e a rallysportban is azt mondta, hogy nem. De amikor elmagyaráztam neki, hogy s mint és hol indulnék az idén és mik a céljaim akkor azt válaszolta, hogy igen, próbáljuk meg, megcsináljuk ezt is! Régóta ismerem, és nagyon jó barátok vagyunk, úgyhogy jó kaland lesz ezt együtt csinálni.”

Bonato idei autó dekorációja sokak számára ismerős lehet, igazi retró színvilágot választott magának, ezzel kapcsolatban azt mondja: „Az autó színe úgy néz ki, mint a régi Citroën Xsara WRC, ugyanazzal a kék és piros színnel, a fehér sávval az elején, a sárga, narancssárga és fehér pedig a szélvédők közelében. Jó 20 évvel ezelőtt ezzel az autóval aratta a Citroën első WRC futamgyőzelmét, és ezt a színvilágot 21 évvel ezelőtt használták először. Az Xsara egy különleges autó a Citroën történetében. A csirke az oldalán? Nos, ez az Igol olajcég és Franciaország (gall kakas) szimbóluma.”

wrc5030.jpg

Bonato és navigátora, Benjamin Boulloud az idén három futamból álló ERC szezont tervez, a májusi Kanári szigeti rallyval kezd, amelyet 2023-ban megnyert, ezt követi júliusban a Róma rally, majd októberben az idei ERC újonc a lengyel Szilézia rally lesz a harmadik felvonás.

„Elsősorban azért választottam ezeket a rallykat, mert ezek kompatibilisek a francia bajnoki naptárral, de bevallom több ERC futammal terveztem” – mondta a 40 éves versenyző. „De az biztos, hogy nagyon szerettük volna megcsinálni a Kanári rallyt [a tavalyi győzelem után] és a Romát is, de nem a bosszú miatt [a tavalyi dobogós vereség után], hanem a célom érdekében. Olaszországban elég magas a szint, mint Franciaországban, a pilóták, az autók és a csapatok nagyon jók, és jó eredmény lesz ha nyerni tudunk Rómában, ami szép referencia egy aszfaltos ERC futamon. A lengyelországi rally pedig új lesz, miért ne próbálnánk meg?”

yoann-bonato2.jpg

Szöveg: Tommy és https://fiaerc.com/

Fotók: https://fiaerc.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1818325591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása