Hétvégén lesz a Lengyel rally EB futam
ERC

Most hétvégén ismét rangos európai rallyversenynek nézünk elébe, most az EB sorozat, az ERC folytatódik a 79. Lengyel rally képében. Ez lesz a szezon harmadik fordulója mely kizárólag nagy sebességű murvás utakon fog zajlani.

Péntek 12.30-kor lesz a bemelegítő shakedown majd este már az első mért gyorsaságit tartják, ami egy 2.5 km-es szuperspeciál szakasz lesz.

Szombaton három gyorsasági vár a mezőnyre melyeket kétszer kell teljesíteniük, illetve este még egyszer vár rájuk az előző napról már ismert 2.5 km-es szuperspeciál is. Reggel napközben és este is lesz lehetőség szervizelni. A napi gyorsasági össztáv közel 104 km-t tesz majd ki.

Vasárnap négy gyorsasági vár a talpon maradt mezőnyre melyeket itt is kétszer kell teljesíteniük és a szombathoz hasonlóan itt is reggel napközben és este is lesz lehetőségük a szervizelésre. A verseny utolsó gyorsaságija lesz a külön pontokat is érő power stage. A napi gyorsasági össztáv bő 78 km lesz. A két nap alatt a 16 db gyorsasági szakasz össztávja összesen 182 km körül alakul majd.

erc_poland-2023_1_219ed_frz_1400x788.jpg

A futamra 83 páros adta le a nevezését, ebből 58-an neveztek az ERC-be, köztük három magyar páros. Ők a László Martin - Berendi Dávid kettős, akik Skoda Fabia Rally2 Evo-val indulnak. A Herczig Patrik – Varga Kristóf duó és a Hangodi Bendegúz – Bunkóczi László páros pedig Peugeot 208 Rally4-gyel próbál szerencsét. A mezőny egyik érdekessége, hogy újra lesz McRae név a rallyban ugyanis itt kezdi meg idei rally EB programját Alistar McRae fia Max egy Opel Corsa Rally4-gyel. Ő elvileg jön majd a Rally Hungaryra is. A futamon értékelik az ERC mezőnyt, az ERC3-at, az ERC4-et és az ERC Junior mezőnyt is.

A futamot élőben közvetíti majd az https://www.fiaerc.com/erc/ oldal.

Szöveg: Tommy

Fotó: https://www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5018126344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása