Serderidis rajthoz áll a WRC Szafari rallyn
WRC

A rally világbajnokság talán legismertebb hobby versenyzője, a 60 éves görög-belga Jourdan Serderidis, aki szinte mindig az aktuális csúcs autóval próbál szerencsét, rajthoz áll a március 28-31. között, Kenyában rendezendő Szafari rallyn.

Autója nem lesz más mint a már jól bevált Ford Puma Rally 1, mellyel privátként csatlakozik az M-Sport Ford csapat idei két gyári versenyzője, Adrien Fourmaux és Grégoire Munster mellé.

js.jpg

Serderidis tempója nem szokott észvesztő lenni, de neki köszönhetően legalább eggyel több Rally1-es csúcsautót láthatunk a pályákon. Ennek ellenére Kenyában, 2022-ben a hetedik helyen végzett, míg 2023-ban műszaki hiba miatt nem ért célba. Idén egy VW Polo R5-tel rajthoz állt a szezonnyitó Monte-Carlo rallyn ahol a WRC2 kategória 10. helyén ért célba. 

Ő egy igazi autósport rajongó, mindig mosolyogva, elégedetten nyilatkozik a gyorsasági szakaszok végén, igazából nem lehet rá haragudni. Úgy kell nézni, hogy ő legalább az autósportra költi a pénzét nem a focira. 

js2.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: Jourdan Serderidis fans facebook oldal

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1418319705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása