Sami Pajari Toyotával indul a WRC2-ben
WRC, WRC2

Ahogy azt már sejteni lehetett a korábbi Junior WRC bajnok, a még mindig csak 22 éves, finn Sami Pajari egy vadiúj Toyota GR Yaris Rally2-vel fog versenyezni a rally világbajnokság WRC2-es kategóriájában. Navigátora továbbra is Enni Mälkönen lesz.

Pajariék tavaly a Toksport WRT színeiben egy Skoda Fabia RS Rally2-vel versenyeztek, de az idén váltottak a Jyväskylä székhelyű Printsport Racing csapatra és velük fognak küzdeni a várhatóan nagyon erős WRC2 kategóriában.  

sp.jpg

Pajari így nyilatkozott: „Hálás vagyok minden partnerünknek a lehetőségért, hogy folytathatom pályafutásomat ebben az új, izgalmas projektben. Természetesen külön köszönet a hosszú távú támogatóimnak, mint például a CapitalBox-nak akik főszereplő partnerünk, akik nagyon hisznek bennem. Csodálatos látni, hogy továbbra is folytatódik az együttműködésünk.”
Pajari tavaly év vége felé tesztelte a Toyota GR Yaris Rally2-t Franciaországban. Az autót egyébként a hét elején homologizálta le az FIA.

sp4.jpg
Pajari hozzátette: „Bár a Toyota korábban is készített győztes autókat, én hiszek a jövőre vonatkozó elképzeléseikben is. Igazából ezért szerettem volna ezt az autót választani, különösen most, hogy egyedülálló lehetőségem nyílt arra is, hogy az elsők között versenyezhessek vele egy rallyvilágbajnoki - WRC - futamon. Természetesen érdekes lesz az első versenyen összehasonlítani a Toyota teljesítményét a többiekkel. Összességében a lehetőség annyira csodálatos, hogy úgy döntöttem, megragadom, ez egy nagyon klassz dolog.”
Pajari, aki 2023-ban megnyerte hazai futamán, a Finn rallyn a WRC2-es kategóriát, természetesen megköszönte a Toksport csapatának is a 2023-as sikereket.

sp2.jpg
A német csapatról a következőket mondta: „Nagyszerű csapat volt, amelytől óriási támogatást és végtelenül értékes leckéket kaptam. A Toksport csodálatos hely volt számomra, hogy versenyzőként minden tekintetben fejlődhessek. Az autó teljesítménye mindig jó volt, az együttműködésünk pedig mindig zökkenőmentes. Szívből szeretném megköszönni Serkan Duru csapatmenedzsernek az együtt töltött időt.”

sp3.jpg

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotók: Sami Pajari facebook

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3118295851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása