Homológgá vált a Toyota GR Yaris Rally2!
WRC, WRC2, ERC, ORB

Több hónapos fejlesztési munka után, tavaly novemberben Japánban, majd azt követően Franciaországban a Dévoluy-ralin, Sami Pajarival a volánnál, mint előfutó, versenykörülmények között is bemutatkozott a Toyota Gazoo Racing csapat legújabb versenyautója a Toyota GR Yaris Rally2. Az autó most sikeresen teljesítette a legutolsó fejlesztési szakaszt is. A Toyota GR Yaris Rally2-t, 2024. január 1-jén jóváhagyta az FIA, az autó ezennel homológnak minősül és immár hivatalosan is versenyezni lehet vele a gyorsasági szakaszokon, beleértve a rally világbajnokságot, a WRC-t is.

yarii_r2.jpg

Egyelőre két pilóta indulása tűnik biztosnak, akik az új Toyotával kezdik a világbajnoki szezont Monte-Carlóban, a spanyol Jan Solans és a francia Bryan Bouffier. Mellettük további versenyzőkről is szólnak a pletykák akik szintén Toyotával akarnak versenyezni, ezek megerősítésére valószínűleg január 8-ig kell várni, ugyanis akkor teszik közzé a 2024-es Monte-Carlo rally nevezési listáját.

Egy valami biztosra vehető, a Toyota Gazoo Racing nem fog hivatalos, gyári csapatot nevezni a WRC2-ben. Az új Toyota GR Yaris Rally2-t csak privát csapatoknak adják el, az autó ügyféltípus marad. Tehát a rally világbajnokság mellett várható majd a felbukkanása a rally Európa,- és bármelyik nemzeti bajnokságban is.

Szöveg: Tommy

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8718295787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása