Kalle Rovanpera szerint a Rally1 marad a WRC sorozat csúcsa
WRC

A regnáló rallyvilágbajnok, Kalle Rovanperä óva intett attól, hogy a rallyvilágbajnokság, a WRC sorozat csúcskategóriáját a jelenlegi Rally2-es autók alkossák.

A WRC sorozat jövőbeli műszaki irányát a múlt héten vitatták meg Londonban és a szabályalkotók a mostaninál alacsonyabb kategóriába való visszalépést / átállást javasolták az autógyártók nagyobb bevonásának és a versenyképesség növelése érdekében.

kalle2_1.jpg

A rallyvilágbajnokságban jelenleg résztvevő három (Toyota, Hyundai, Ford) Rally1-es csapat azonban nemmel szavazott egy ilyen irányú lépésre. A DirtFish oldal, az informátorainak köszönhetően tisztában van azzal, hogy a 2025-től kezdődő műszaki szabályokról még mindig folyik az FIA által vezetett érdekelt felekkel folytatott megbeszélés, de a gazdaságosabb rallyvilágbajnoki képlet felé való elmozdulás egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

Kalle Rovanperä azt mondta a DirtFish-nek, hogy a Rally1-es autók a megfelelő szint a rallyzás csúcskategóriájában. A 23 éves versenyző így nyilatkozott: „Személy szerint úgy gondolom, hogy izgalmasabb autókra van szükségünk a rallyzás csúcs kategóriájában. Ha összehasonlítjuk a videókat, vagy az út széléről nézzük a Rally1-es és Rally2-es autókat az biztos, hogy gyorsak és szépek a Rally2-es gépek, de hozzájuk képest a Rally1-es autó más kávéház.”

yaris_r5.jpg

Rovanperä a világbajnoki sorozat csúcspilótáinak egyike, aki talán a legfrissebb rally2-es tapasztalatokkal rendelkezik. 2019-ben még egy Skoda Fabia R5-tel (a Rally2 elődje) versenyzett WRC2-ben.

A kétszeres világbajnok hozzátette: „Mint mondtam, a Rally2 autói szépek és jók. Teszteltem a Toyota Yaris Rally2-est, jó a futóműve, a motorja, nagyon szép és élvezetes versenyautó. De ha igazak akarunk lenni és velük, a Rally2-es autókkal képzeljük el a rallyvilágbajnokság, a WRC sorozat csúcskategóriáját akkor növelnünk kell az autók teljesítményét és látványát. Amikor az erdőben vagy érezned kell, hogy jön a rallyautó. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Rally2 lenne a megfelelő választás, talán akkor ha telenyomnánk őket némi szteroiddal.”

Szöveg: www.dirtfish.com, Tommy

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8018284261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása