Jan Solans Toyotával indul a WRC2-es bajnokságban
WRC, WRC2

A spanyol Jan Solans, aki 2019-ben megnyerte a junior WRC bajnokságot, 2022-ben elindult három WRC2-es versenyen, majd 2023-ban a spanyol rally bajnokságban versenyzett, a Teo Martín Motorsport támogatásával 2024-ben részt vesz a rallyvilágbajnokság keretein belül lebonyolítandó WRC2-es bajnokságban.

yaris_r5.jpg

Ezzel ő a negyedik pilóta, aki bejelentette, hogy 2024-ben csatlakozik a WRC2 bajnoksághoz egy teljes, legalább hét fordulós programra. A januári Monte-Carlo rallyn ő lesz az egyik versenyző, aki a vadonatúj Toyota Yaris Rally2-vel fog támadni a bajnoki pontokért. Solans kedden délelőtt Franciaországban tesztelte a Toyota Yarist, míg Stéphane Lefebvre és Sami Pajari a múlt héten tették ugyanezt, Pierre-Louis Loubet hétfőn, míg Nicolas Ciamin kedden járatta meg a tesztautót.

jan_solans.jpg

Ami biztosnak tűnik, hogy Jan Solansnak van már három biztos ellenfele a WRC2-ben. Név és személy szerint a Citroën Racing DG Sport pilótái Yohan Rossel és Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2-vel), valamint a finn Lauri Joona egy Skoda Fabia Rally2-vel.

Szöveg: Tommy

Fotók: Jan Solans és Toyota Gazoo Racing

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7918279989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása