Andreas Mikkelsen 2024-ben visszatér a Hyundai-hoz!
WRC, Rally1

A Hyundai Motorsport a mai napon bejelentette a végleges, 2024-es rally világbajnoki csapatfelállását. E szerint a norvég Andreas Mikkelsen négy év után visszatér az alzenau-i csapathoz, hogy újra az aktuális csúcsgéppel versenyezhessen, ami jelenleg a Hyundai i20 N Rally1 hybrid.  

i20_5.jpg

A 34 éves és háromszoros rally világbajnoki futamgyőztes Mikkelsen 2017-2019 között versenyzett a Hyundai i20 WRC-vel, de az azt megelőző négy évnyi és sikeres VW Polo WRC-s korszak után a Hyundainál nem jöttek a sikerek és megváltak tőle. Utána egy Citroen C3 WRC-vel tesztelt a Pirellinek majd Skoda Fabia R5-ös (Rally2) évek jöttek mely során 2021-ben megnyerte a rally EB-t, az ERC-t és a WRC2-t is a rally VB keretein belül. Ez utóbbit az idén megismételte. A következő szezonban a Rally1-es autóval való versenyzés mellett Mikkelsen a Hyundai Motorsport Rally2 autóprogramjának fejlesztésében is szerepet fog vállalni. A Hyundaihoz való visszatérése során Andreas Mikkelsen újra együtt dolgozhat a francia csúcs mérnökkel, Francois-Xavier Demainson-nal akivel a Volkswagenes időkben dolgozott együtt és akinek annak idején jelentős szerepe volt a Volkswagen világbajnoki címeinek megnyerésében. Mikkelsen navigátora jövőre is Torstein Eriksen lesz.

mikkelsen_6.jpg

A csapat ötödik versenyzője marad a szintén háromszoros rallyvilágbajnoki futamgyőztes és idén 40 éves spanyol Dani Sordo, aki 2014 óta immár a 11. szezonját kezdi meg a Hyundai Motorsportnál. Navigátora Candido Carrera marad. 

sordo_2jpg.jpg

Mikkelsen és Sordo a korábban már megismert Lappival fog osztozni a hármas számú autón. A tervek szerint Mikkelsen főleg az aszfaltos rallykon kap szerepet, Sordo a durvább minőségű murvás versenyeken míg Lappié lesznek a havas és tempós, főleg északi, skandináv futamok. Ennek a három versenyzőnek az lesz a fő feladata, hogy a Hyundai Motorsport két teljes munkaidős versenyzőjét, a belga Thierry Neuville-t és az észt Ott Tanakot támogassa majd és, hogy aktív szerepet vállaljanak a csapatbajnoki cím megszerzésében. Sordonak és Mikkelsennek van már ebben tapasztalata mert a 2019-es csapat világbajnoki cím megszerzésekor is együtt dolgoztak már. 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke így nyilatkozott: „Örömmel jelentjük be a rendkívül tapasztalt és tehetséges 2024-es WRC legénységünk utolsó tagjait. Dani az elmúlt tíz évben óriási mértékben járult hozzá a csapat sikereihez mind a gyorsaságikon, mind a gyárban ezért nagyon örülünk, hogy a következő szezonban is nálunk folytatja. Szintén izgalmas látni, hogy Andreas visszatér a csapatunkba, hiszen sikereket és rengeteg tapasztalatot hoz magával, ami a Rally1-ben és a Rally2-ben egyaránt hasznunkra válik. Kicsit eltérő specialitásaiknak és hatalmas tapasztalatuknak köszönhetően Esapekka, Dani és Andreas kombinációja jó lehetőséget ad arra, hogy minden versenyre a legjobb csapatot állítsuk össze ahhoz, hogy Thierry és Ott mellett harcolhassanak a legjobb helyezésekért.”

Szöveg: Tommy és Hyundai Motorsport

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7018275311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása