A Hankook lesz a WRC gumibeszállítója
WRC, WRC2, WRC3

A dél-koreai Hankook gumiabroncsgyártó nyerte a rally világbajnokság, a WRC sorozat hivatalos gumi beszállítói tenderét. Ezt a mai napon hozták nyilvánosságra miután a Motorsport Világtanács az ő pályázatukat hozta ki győztesnek a Michelin-nel szemben.

hankook.jpg

A jelenlegi beszállítónak, az olasz Pirellinek 2024 végén jár le a szerződése, ennek értelmében a Hankook 2025-2027 között, három évig szállítja majd a versenygumikat a Rally1-es, Rally2-es és Rally3-as autók részére.

A Hankook évek óta vezető gumibeszállítója a nemzetközi motorsport világának. Csak 2023-ban a cég több mint 50 sorozatban játszott fontos szerepet, többek között az FIA rally Európa bajnokságon belüli Junior ERC kategória kizárólagos gumiabroncs partnereként, valamint az ABB FIA Formula E világbajnokságon.  

„Nagyon örülünk, hogy egy új és várhatóan izgalmas fejezetnek vághatunk neki az FIA rally világbajnokságon és örömmel köszöntjük a Hankookot, mint exkluzív gumiabroncs beszállítónkat, 2025-től kezdve mintegy három évre” – mondta Peter Thul, a WRC Promoter sportért felelős igazgatója. "Ezenkívül őszinte köszönetünket fejezzük ki a Pirellinek az elmúlt szezonok során nyújtott értékes együttműködésükért. Partnerségüket nagyra értékeljük" - tette hozzá Thul.

Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az FIA rallyvilágbajnokság világszerte az egyik leglátványosabb motorsport, gazdag történelemmel és hatalmas, elkötelezett rajongótáborral. A Hankook Tire nagyon örül és büszke arra, hogy 2025-től a WRC új és exkluzív beszállítója és partnere lehet.”

Szöveg: Tommy és www.wrc.com

Fotó: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8018275303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása