Nicolas Ciamin teljes WRC2 szezont tervez 2024-re
WRC, WRC2, WRC3

A múlt hétvégi WRC Közép Európa rallyn (Emil Lindholm kiesését követően) aratott magabiztos WRC2-es kategória győzelmét követően a francia Nicolas Ciamin 2024-ben egy teljes WRC2-es rally világbajnoki szezont tűzött ki célul maga elé.

ciamin.jpg

Ciamin négy WRC2-es rally világbajnoki futamon vett részt az idei szezonban. Miután egy régebbi Volkswagen Polo R5-ről egy legújabb specifikációjú Škoda Fabia RS Rally2-re váltott a múlt hétvégén 32,7 másodperces győzelmet aratott a Csehország, Ausztria és Németország részvételével elsőként megrendezett Közép Európa rallyn Yannick Roche navigálásával.

Ha a költségvetés megengedi, a 25 éves versenyző 2024-ben szeretne teljes mellszélességgel versenyezni a WRC2-es sorozatban. Ha azonban ez pénzügyileg nem lesz lehetséges, akkor egy pár WRC2-es és a WRC3-as verseny is szóba jöhet.

Ciamin a Közép Európa rally céljában a www.wrc.com-nak nyilatkozva azt mondta: „Remélem, jövőre egy teljes WRC2-es szezont tudok majd teljesíteni. Ezen dolgozunk, de jelenleg nem tudom sikerül-e összerakni az anyagiakat.

ciamin_2jpg.jpeg

„Ha nem lesz pénzem a teljes WRC2-es szezonra, akkor lehet, hogy egy Rally3-as autóval megyek majd néhány murvás futamon és a Rally2-es autóval indulok majd az aszfaltos VB futamokon. Ez a variáció jót tenne nekünk, hogy a murván is több tapasztalatot szerezzünk és talán olcsóbb is lenne.”

Jelenleg két modell áll a WRC3-ban induló versenyzők rendelkezésére. Az M-Sport Poland Ford Fiesta Rally3-asa jelenleg a kategória legnépszerűbb gépezetének számít, és a Renault Clio Rally3-as – amelyet 2023 év elején indítottak útjára – szintén versenyképesnek tűnik.

„Nem tudom” – válaszolta Ciamin arra a kérdésre, hogy melyik autót használná nagyobb valószínűséggel. „Szerintem a Renault gyors, de a WRC-ben egyelőre nem nagyon használták a murvás versenyeken. Azt gondolom, hogy ezt sokkal jobban körül kell járjuk, mielőtt döntést hozunk.”

Szöveg és fotó: www.wrc.com  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3818251293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása