A Hyundai már a 2024-es WRC szezonra tesztel
WRC

A 2023-as WRC rally világbajnoki szezon két hét múlva a Japán rallyval véget ér, ahol egyébként szinte mindenki nagy nyomástól mentesen autózhat majd, hiszen a bajnoki címek korábban már eldőltek. Bár a dobogós helyekért várható még némi csata. A Hyundai Motorsport azonban már megkezdte a felkészülést a 2024-es szezonra. Méghozzá a havas, téli Finnországban, Esapekka Lappival, akivel a koreai csapat ezen a héten tovább folytatja a Hyundai i20 Rally1 fejlesztését. Jó előjel ez a finn versenyző számára, aki az elmúlt két rally világbajnoki futamon (Chilében és a Közép-Európa rally) egyaránt kukára törte a rábízott versenyautót, és akinek év végén lejár a szerződése a Hyundainál, de ezek szerint maradt némi esélye, hogy azt 2024-re újrakössék.

lappi_teszt_2024-re_hoban.jpg

A Hyundai Motorsport egyelőre két versenyzőt igazolt le a 2024-es WRC szezonra, egyikük a sok éve fix emberük, a belga Thierry Neuville, a másik pedig az M-Sport-tól egy év után visszatérő 2019-es rally világbajnok, észt Ott Tänak akiknek a csapattársait hamarosan közzé kell tenniük. 

Szöveg: Tommy

Fotó: Tapio Lehtonen

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2418249945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása