Adrien Fourmaux kapja a második Ford Puma Rally1-et a Japán rallyn
WRC

2022-ben az M-Sport Ford csapat hivatalos pilótájaként a francia Adrien Fourmaux vezethette a rallysport csúcsának számító Ford Puma Rally1 hybridet, és ezen pozíciójában a tavalyi Spanyol rallyn versenyezhetett utoljára a csúcsgéppel. A nem túl sikeres évad után az M-Sport idén „visszarakta” őt a WRC2-es kategóriába (és a brit bajnokságba) egy Ford Fiesta Rally2 fedélzetén.

adrien-fourmaux-alexandre-cori.jpg

Az előzetes megbeszélések alapján 2023-ban az M-Sport második számú versenyzőjének, a szintén francia Pierre-Louis Loubet-nak teljes rally világbajnoki szezont kellett volna teljesítenie a Ford Puma Rally1-gyel. De az elmúlt napokban látott napvilágot a hír miszerint a szezonzáró Japán rallyn, a 2023-as WRC bajnokság utolsó fordulójában végül Adrien Fourmaux fogja vezetni a második Ford Puma Rally1-et a csapat szupersztárja, Ott Tänak mellett. A rally világbajnokság élvonalába való visszatérés Fourmaux számára döntő pillanatban történik, mivel a csapat lassan szeretné véglegesíteni a 2024-es pilótáit miután Ott Tänak visszaigazolt a Hyundai csapatához.

fourmaux-spain-1.jpg

Az M-Sport a közösségi oldalain kifejtette, hogy a Görög-rali után, Pierre-Louis Loubet-val közösen úgy döntöttek, hogy a jövő hétvégi Közép-Európa rally után egy hosszabb szünetet tartanak, hogy Loubet fizikálisan és mentálisan feltöltődve állhasson rajthoz a 2024. évi Monte Carlo rallyn.

Szöveg: Tommy

Fotó: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1918240789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása