Íme a 2024-es WRC rally világbajnokság naptára
WRC, WRC2, WRC3

Megjelent a végleges WRC, rally világbajnoki versenynaptár. 

wrc_naptar_2024.jpg

E szerint 13 futamból áll majd a verseny szezon, ami mondhatni tradicionálisan a Monte-Carlo rally-val kezdődik, január végén. Ezt követi február közepén a Svéd rally, majd következik egy kis változás az ideihez képest ugyanis március utolsó hétvégéjére költözik a Szafari rally.

Utána április vége felé az aszfaltos Horvát rally következik, majd május eleje - közepe táján a murvás Portugál rally jön. Utána még egy mediterrán futammal, a Szardínia rally-val folytatódik a bajnokság május legvégén. 

Június végén a világbajnokságra visszatérő, murvás és nagyon tempós Lengyel rally következik, majd júliusban egy új futam, az Európa bajnoki sorozatból a világbajnokságra "felmenő" Lett rally mutatkozik be, ami szintén murvás és szintén tempós, kissé a Finn rallyra hasonlít. Ezek után jön a bajnokság egyik legkomolyabb összecsapása, az egyik leggyorsabb versenye a Finn rally.

Ezek után egy hónapos nyári szünet következik majd szeptember elején egy klasszikus, a görögországi, murvás Akropolisz rally-val folytatódik a bajnokság. Utána szeptember vége felé újra lesz Chile rally, majd október legvégén ismét megtartják az idén debütáló aszfaltos Közép Európa rallyt. És az idei évhez hasonlóan 2024-ben is az aszfaltos Japán rally-val fejeződik be a WRC rally világbajnoki szezon. 

A futamok számát tekintve nem lesz változás, és amik 2023-hoz hasonlóan 2024-ben is megrendezésre kerülnek azoknál egyet leszámítva az időpont sem változik jelentősen. A Szafari rally az amit júniusról áttettek márciusra. Kiesett a Mexikó rally és az Észt rally, de jön helyettük a Lengyel rally, kb. az idei Szafari helyére és a Lett rally ami pedig kb. az idei Észt rally időpontjában kerül lebonyolításra.

Nekünk magyar szurkolóknak jó hír, hogy a Horvát-, a Lengyel és a Közép - Európa rally-val három világbajnoki futam is egész elérhető távolságban lesz hozzánk. Lehet szervezni, tervezni az utazásokat!    

Szöveg: Tommy

Fotó, naptár: www.wrc.com  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8218239227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása