James Fulton navigál Kris Meeke-nek a Portugál rally VB-n
WRC, WRC2

A jövő heti, május 11-14. közötti Portugál rally VB futamon az ír James Fulton fog navigálni Kris Meeke-nek egy Hyundai i20 N Rally2 versenyautóban. 

Ez így alapvetően nem lenne túl érdekes hír, de ha tudjuk, hogy Fulton volt az áprilisi Horvát rally VB futam előtti teszten halálos balesetet szenvedett Craig Breen navigátora akkor már kicsit érdekesebb a sztori. Craig Breen idei rally VB-s programja mellett eligazolt a Portugál rally bajnokságba is ahol egy Hyundai i20 N Rally2-vel versenyzett és kellett volna versenyeznie. Az ő helyére ült be Meeke a múlt hétvégi Portugál bajnoki futamon amit Ole Floene navigálásával meg is nyert. Meeke következő fellépése a jövő heti Portugál rally VB futam lesz az áprilisi tragikus baleset után James Fulton visszaül a versenyautóba, ezúttal Kris Meeke mellé. 

030523_fulton_meta_dab76_f_1400x788.jpg

James Fulton a februári Svéd rallyn még második helyezett lett Breen mellett, most egy kategóriával gyengébb autóban fog bizonyítani. Fulton elmondás szerint ez egy igen nehéz döntés volt részéről, de úgy érzi készen áll a visszatérésre és azt mondja Craig Breen is így szeretné. Azt mondta továbbá, hogy Breen-nel kezdte el a Portugál bajnokságot és azzal tisztelik meg az emlékét ha befejezik amit elkezdtek. 

Kris Meeke WRC pályafutása során öt futamgyőzelmet aratott, köztük 2016-ban Portugáliában is. A 43 éves pilóta 2019 óta nem versenyzett a rally VB-n és máshol sem nagyon. A múlt hónap végén debütált a Hyundai-jal a Rali Terras d'Aboboreirá-n amit 15,5 másodperccel nyert meg Marco Bulacia előtt. 

030523_hmsg_fulton3_027ea_frz_1400x788.jpg

Szöveg: Tommy és www.wrc.com

Fotó: www.wrc.com    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1718116228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása