Kris Meeke váltja Breent a Portugál rally bajnokságban
WRC2, WRC

A múlt hétvégi Horvát rally VB futamra való tesztelés közben elhunyt Craig Breen a rally világbajnokság mellett az idei évre elszegődött a Portugál rally bajnokságba is ahol egy Hyundai i20 N Rally2-vel kellett volna helytállnia. Breen tragikus halála miatt ez sajnos csak két futamig tartott.

Hosszú és nehéz gondolkodás után a brit Kris Meeke váltja Craig Breent a portugál bajnokságban a Team Hyundai Portugáliával és ő fog helytállni a Hyundai i20 N Rally2-vel. Ennek keretében pedig Meeke rajthoz áll majd a következő rally VB futamon is ami a Portugál rally lesz májusban. Meeke és Breen korábban csapattársak voltak a Citroen Racing WRC csapatában. Kris Meeke 2019 végén távozott a Toyota Gazoo Racingtől azóta nem sokat versenyzett, utoljára tavaly indult a Qatar International Rallyn egy Škoda Fabia Rally2 evo-val. E mellett sokat segített tesztelni/fejleszteni az új Skoda Fabia RS Rally2-t. Navigátora a norvég Ola Fløene lesz akivel a Skoda fejlesztésben is együtt dolgozott már. 

Kris Meeke programja ezen a hétvégén kezdődik a Rali Terras d’Aboboreira versennyel.

meeke_3.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr218110640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása