Zajlanak a tesztek a Horvát rally VB futamra
WRC, WRC2

Két hét múlva ilyenkor már javában fog menni az aktuális rally VB futam, a Horvát rally. A csapatok és a versenyzők ennek megfelelően elkezdték már a versenyre való felkészülést, teszteléseket.

A WRC2-ben induló Gus Greensmith és Nikolay Gryazin valamint Herczig Norbert is egy múlt hétvégi Karlovác környéki versenyen, a Quattro River Rallyn melegített, hangolódott rá a Horvát utakra és körülményekre. Azt Gryazin nyerte meg, Greensmith lett a második míg Herczig az ötödik helyen végzett. 

De a nagymenők, a gyári Rally1-es csapatok is megkezdték a felkészülést. Az M-Sport Ford alakulatból múlt szombaton, április 1-jén a belgiumi Ardennek rallyn Ott Tänak próbált hangolódni az aszfaltos körülményekre. Most a héten pedig már Horvátországban próbálgatta a Ford Pumát. Az észt versenyzővel Svédországban győztes brit csapat Horvátországban is csak két Ford Puma Rally1-et állít csatasorba, természetesen Ott Tänakkal és Pierre-Louis Loubet-val.

tanak_10.jpg

Íme egy kis videó az M-Sport Ford csapat horvátországi tesztjéről,

Mellettük a Toyota Gazoo Racing is elutazott már Horvátországba, hogy megkezdje a helyszíni felkészülést a rallyra. A 2023-as szezonban már két futamgyőzelmet szerző alakulat (mindkettőt Sébastien Ogier nyerte, egyet Monte-Carlóban egyet pedig Mexikóban) nyilvánvalóan arra törekszik, hogy folytassa a sikerszériáját a következő eseményen amely a két hét múlva kezdődő aszfaltos Horvát rally lesz az április 20-23-i hétvégén. A japán csapat Horvátországba is négy Toyota Yaris Rally1-et nevezett be, ezeket Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta fogja irányítani. 

kalle_7.jpg

Van egy kis tesztvideó a Toyotáról is, 

És végül, de nem utolsósorban a Hyundai Motorsport is megkezdte a versenyre való felkészülési teszteket. Ők 3 db i20 Rally1-es autót indítanak a jövő hétvégi Horvát rally VB futamon, Thierry Neuville, Esapekka Lappi és Craig Breen vezetésével.

tn_2022.jpg

Az ő tesztjükről is van egy rövid videó a youtube-on,

Szöveg: Tommy

Videók: www.youtube.com 

Fotók: M-Sport, Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8118096916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása