Miko Marczyk a WRC2-ben megy 2023-ban is
WRC, WRC2

A lengyel Miko Marczyk vadonatúj autót szerzett az idei WRC2-es bajnokságban való versenyzéshez.

Marczyk tavalyi legjobb eredményét a Škoda Fabia Rally2 Evo-val a Vodafone Rally de Portugálián érte el ahol WRC2-ben az első négy között végzett.

Marczyk a legújabb specifikációjú Škoda Fabia RS Rally2-re cserélte tavalyi autóját, ezzel támad 2023-ban és legalább hat rally világbajnoki futamon fog részt venni. Ami biztosnak tűnik az a Portugál, az Olasz (Szardínia), az Észt és a Finn rallyk.

270223_pr_marczyk2_63b8a_frz_1400x788.jpg

„Az előző szezon nagyon megterhelő volt számunkra” – mondta Marczyk. „Azonban bármennyire is megerőltető volt, ez egyben nagyon sikeres szezon is volt számunkra. A WRC2 Junior kategóriában 27 páros közül az ötödik helyet szereztük meg és kétszer álltunk a dobogóra.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy folytatjuk utunkat a WRC2-ben. Portugáliában, Szardínián, Észtországban és Finnországban biztos versenyzünk, ezeken a helyszíneken már kamatoztatjuk a tavalyi tapasztalatainkat, a hátralévő két verseny helyszínről pedig a szezon során döntünk. Remélem, hogy az európai kontinensen kívüli fordulók egyikén is részt veszünk” – tette hozzá.

270223_pr_marczyk1_27f2f_f_1400x788.jpg

Marczyk az FIA Rally Európa bajnokság nyitófordulóján, a Rally Serras de Fafe-n debütál új autójával, amelyre március 10. - 12. között kerül sor.

Az eseményre számos más WRC pilóta is nevezett és fog versenyezni, úgy is mint Craig Breen, Georg Linnamäe és Fabrizio Zaldivar.

„Ezt az eseményt a téli szünet utáni bemelegítésként fogjuk kezelni és arra használjuk, hogy megismerkedjünk az új autóval” – magyarázta Marczyk. „A Fabia RS első versenyei ígéretesnek tűnnek és kíváncsi vagyok, hogy Szymonnal (Gospodarczyk, a navigátora) milyen hamar kezdjük el használni az új autóban rejlő lehetőségeket.”

270223_rb_marczyk3_105cf_frz_1400x788.jpg

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotók: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr918061150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása