A Horvát rally VB futam versenykiírása
WRC, WRC2, WRC3

Szűk két hónap múlva, április 20-án kezdetét veszi a Magyarországhoz legközelebbi rallyvilágbajnoki - WRC - futam a Zágráb központú Horvát rally, mely 2021. óta része a világbajnoki sorozatnak.

Ahogy egyre jobban közeledik a verseny időpontja úgy kerülnek ki az információk a futam hivatalos weboldalára mind a versenyzői, mind a nézői és mind a média szekciók alá. A tegnap napon a versenyzői menüpont alá kirakták az üzemanyag rendelési infókat, a versenyzői nyomkövetők beszerelésére vonatkozó infókat és a versenykiírást valamint az itinert melyekből mi nézők is profitálhatunk valamit. Aki az elmúlt két évben is járt már a Horvát rallyn az leszűrhet ezekből már némi hasznos előzetes információt mire is számíthat 2023-ban. 

Térképek ugyan nincsenek még, de annyi biztosnak tűnik, hogy a csütörtöki shakedown szakasz ugyanott lesz mint 2022-ben, de itt annyit változtatnak, hogy 9.00-kor a mezőny alacsonyabb rendű, rangú versenyzői kezdenek és csupán 11.00-től lépnek pályára a gyári autók.

wrc_2023_hero.jpg

Pénteken négy gyorsasági vár a mezőnyre melyeket kétszer kell teljesíteniük, ezek gyakorlatilag ugyanazok és ugyanabban a sorrendben lesznek mint ahogy 2022-ben is voltak, itt belefér a napi négy szakasz megtekintése. 

Szombaton szintén négy gyorsasági vár a mezőnyre, de itt lesznek változások tavalyhoz képest és nem feltétlenül nézőbarát módon. Ugyanis az első két gyorsasági Karlovac felett és mellett lesz, itt nyilván nem lehet majd egyikről a másikra átérni. Ezek után lemegy a mezőny a tenger felé és a másik kettő gyorsaságit arrafelé tartják meg. Utána napközbeni szerviz és még egyszer ugyanez a kör. Ha lesznek térképek is tovább lehet majd okoskodni, de egyelőre az látszik, hogy jó eséllyel és sok autókázással belefér a napi négy gyorsasági megnézése, de józanul gondolkodva inkább három lesz abból.      

Vasárnap szintén a 2022-essel megegyező módon lesz a napi program lebonyolítva. Azaz két gyorsasági melyből a napi második, a második körben lesz a különpontokért is zajló power stage szakasz.  

A dokumentumokat itt találjátok meg,

https://rally-croatia.com/en/competitors 

Szöveg: Tommy

Fotó: https://rally-croatia.com/en/  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4518054676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása