Oliver Solberg Skodával folytatja pályafutását
WRC, WRC2

A Hyundai Motorsport-tól idén ősszel elbocsájtott még mindig csak 21 éves Oliver Solberg ma bejelentette, hogy 2023-ban a Toksport WRT-nél fog versenyezni egy vadiúj Skoda Fabia RS Rally2-vel és nem titkolt célja a WRC2-es bajnoki cím megszerzése. Fő támogatója a Monster Energy energiaital gyártó cég lesz így főleg annak színvilágában fognak pompázni. 

A www.wrc.com-on azt írják, hogy Solberg a februári Svéd rallyn kezdi a szezont, de Solberg facebook oldalán azt írja, hogy a januári Mone-Carló rallyn már megkezdi a szezonját. 

320213294_875673480148884_2624531475635453098_n.jpg

A 21 éves versenyző múlt pénteken vezette először a Skoda Fabia RS Rally2-t Franciaországban a Toksport Monte-Carlo rally előtti tesztjén. A következő szezonra tekintve a Hyundai Motorsport korábbi pilótája így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok az előttünk álló szezon miatt. A Toksport-tal való együttműködés nagyszerű módja annak, hogy folytathassam a pályafutásunkat. Mindenki tudja milyen versengés van a WRC2 kategóriában, fantasztikus lesz ott menni ennyi nagyszerű pilóta és autó ellen küzdeni. Mostanában szinte mindenki az új Skoda Fabia RS Rally2-ről  beszélt. A hét elején teszteltem először Franciaországban és nagyon lenyűgözött. Azonnal jól éreztem magam az autóban és bíztam is benne, jók voltak a visszajelzései. A Toksportnak is nagyon örültem. Serkan (Duru a csapatfőnök) és a többi srác ugyanolyan profi  mint egy gyári csapatban. Semmi sem jelentett problémát számukra, úgy érzem 2023-ban nagyszerű lesz velük versenyezni."

151222_solberg2_2a80f_frz_1400x788.jpeg

A Monte-Carlo rally előtt Solberg azt mondta: „A Monte mindig nagy, nagy kihívás. Soha nem tudhatod, hogy fogsz kijönni az időjárással és valójában bármi megtörténhet ezen az eseményen. Ezt a rallyt arra fogom használni, hogy jobban megértsem az autót és a csapatot, de számomra a bajnoki pontokat a következő svédországi fordulótól számítják. Már alig várom, hogy elkezdhessem ezt az új kalandot!”
A Škoda versenyképessége természetesen nem újdonság Oliver Solberg számára. 2020-ban egy gyári támogatású Skoda Fabia Rally2-t vezetett és a szezonzáró ACI Monza Rallyn egy abszolút! hetedik hellyel fejezte be a világbajnoki versenyt.

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotó: www.wrc.com, Oliver Solberg facebook

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4918002910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása