A Toyota 2023-as rally VB csapata
WRC

A 2022-es csapat és egyéni rally világbajnoki címet is megnyerő Toyota Gazoo Racing bemutatta a 2023-as rallyvilágbajnokságon indítandó versenyzőit. 

toyota.jpg

Nagy meglepetések nem történtek ezen a téren. A világbajnok Kalle Rovanpera / Jonne Halttunen kettős és az idén nem túl szerencsés Elfyn Evans / Scott Martin páros minden futamon indulni fog a világbajnoki pontokért. 

Marad a Toyota színeiben a Takamoto Katsuta / Aaron Johnston kettős is akik 2023-ban feljebb lépnek a fő csapat, a TOYOTA GAZOO Racing WRT égisze alá. Katsuta a 2022-es szezon egyik legstabilabb versenyzője volt. Az összes futamon rajthoz állt és az Új-zéland rallyt leszámítva mindenhonnan bajnoki pontokkal tért haza, ennek köszönhetően a bajnokság ötödik helyén fejezte be a szezont. 2023-ban az összes futamon indulni fognak, de nem mindegyiken nevezik őket a gyártók bajnokságába. Ahol nem, ott indulni fog egy negyedik Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID is, a volánnál a nyolcszoros rally világbajnok Sebastien Ogier-rel akinek Vincent Landais lesz a navigátora. Ogier az idén is csak beugró pilóta volt, hat futamon állt rajthoz, Portugáliában kiesett, de a többi futamon pontokat szerzett a csapatnak. Így gyakorlatilag öt futam alatt annyi bajnoki pontot szerzett, hogy év végén a hatodik helyen fejezte be a szezont. 

Szöveg: Tommy

Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr10017982804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása