Kajetanowicz idén a WRC2-ben versenyzik
WRC, WRC2

A korábbi háromszoros (2015, 2016, 2017) rally Európa bajnok, 43 éves lengyel Kajetan Kajetanowicz aki 2021-ben második helyen végzett a WRC3 kategóriában az idén a rally világbajnokság rendkívül erős WRC2-es kategóriájában próbál szerencsét. A szurkolói által csak Kajto-nak hívott pilóta rally világbajnoki szezonja a LOTOS Rally Team színeiben a spanyol Race Seven cég által biztosított Skoda Fabia Rally2-vel és Maciej Szczepaniak navigálásával az áprilisi Horvát rallyn kezdődik. 

kajto.jpg

Kajetanowicz 2021. évi WRC3-as bajnoki címe a szezonzáró Monza rally utolsó Power Stage szakaszán dőlt el ahol a francia Yohan Rossel nagyon felszívta magát és elhódította Kajto elől a WRC3 bajnoki címét.

Kajto tehát az idén felkerül a rally világbajnokság legmagasabb háttérbajnokságába a WRC2-be ahol többek között a gyári támogatású M-Sport Ford Fiesta Rally2-k és a szintén gyári támogatású Hyundai Motorsport i20 N Rally2-es autói ellen versenyezhet .
„Úgy tűnik, ez a legnehezebb szezon pályafutásom során, de mindig is arról álmodoztam, hogy gyári pilóták ellen versenyezhetek” – mondta Kajetaniwicz. Elmondta, hogy a rallysportban megkapható érzelmeket semmi más sportággal nem lehet összehasonlítani, szeret a határon versenyezni, nagyon motivált és várja már a versenyzést. 

Kajetanowicz az április 21-24. közötti Horvát rally VB futam előtt e hétvégén gyakorlásképp rajthoz áll az aszfaltos Quattro River Rallyn mely a Horvát rally bajnokság nyitófordulója. A WRC2-es programjának többi helyszínét később jelentik be. 

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6317786986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása