Pau lesz a WTCR szezonnyitó helyszíne
WTCR

A 2022-es WTCR – FIA túraautó-világkupa sorozat május 7-8-án kezdődik Pauban az eredeti WTCR naptár második helyszínével a Race of France-szel.

Ezzel a kényszerű intézkedéssel a WTCR újjáéleszti korábbi hagyományát miszerint a szezont egy utcai pályán nyitja meg, idén a Circuit de Pau-Ville helyszínen. A versenypálya ennek köszönhetően 2009 után először ad otthont nemzetközi túraautó versenynek. A WTCR 2018-ban és 2019-ben a marokkói Marrakech utcai pályáján rajtolt.

pau.jpg

A naptármódosítást az FIA Motorsport Világtanácsa a szombaton Bahreinben tartott ülésén hagyta jóvá miután a cseh WTCR verseny sajnálatos módon törlésre került.

Az idei WTCR szezonnyitót április 9-10-én a csehországi Autodrom Most pályán tartották volna, de ez a Cseh kormány által kihirdetett minimum 30 napos rendkívüli állapot kihirdetése után lehetetlenné vált. A rendkívüli állapot kihirdetésének oka a sajnálatos ukrajnai háború, aminek következtében sok menekült érkezik Csehországba és a cseh kormány most a menekültek megsegítésére fordítja erőforrásait nem az autóversenyre.

Logisztikai okok miatt a Cseh WTCR versenyt nem lehetséges átrakni a szezon egy későbbi időpontjára ezért jelenleg megbeszélések folynak egy esetleges csere esemény részleteinek véglegesítésére. Ezen kívül az FIA Motorsport Világtanácsa jóváhagyta az Orosz WTCR verseny törlését is melyre a tervek szerint augusztus 7-8-án került volna sor a Szocsi Autodromon.

Amint találnak csere helyszíneket a törölt cseh és orosz futamok helyett a szervezők azonnal kiadnak egy módosított versenynaptárat. A módosított naptárat az FIA Motorsport Világtanácsának természetesen jóvá kell hagynia.  

Jean-Baptiste Ley, a WTCR Discovery Sports Events igazgatója így nyilatkozott: „Az a döntés, hogy ilyen hirtelen törölnünk kellett a Cseh WTCR versenyt nyilvánvalóan sajnálatos és tudatában vagyunk annak, hogy ez milyen fennakadásokat és kényelmetlenségeket fog okozni nem csak a csapatoknak és egyéb érdekelt feleknek hanem a rajongóknak is. De el kell fogadnunk, hogy jelenleg vannak fontosabb dolgok a világon mint az autósport. Létfontosságú volt, hogy a lehető leggyorsabban döntést hozzunk annak érdekében, hogy a Cseh WTCR versenyt még időben törölhessük és ne az utolsó pillanatban kellejen ezt megtennünk. Egyelőre reménykedünk a háború minél gyorsabb és békésebb lezárásában.”

Szöveg: Tommy és WTCR

Fotó: https://www.fiawtcr.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8117785480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása