Visszatérhet az Alpine a rali VB-re?
Rally1, WRC

Talán még minden rali rajongó emlékszik az Alpine A110 1970-es évekbeli sikereire a rali világbajnokságon és egyéb sorozatokban, bajnokságokban. Felreppent egy hírmorzsa miszerint a történelem hamarosan megismételheti önmagát.

A Renault csoport ügyvezető igazgatója, Luca de Meo az Alpine Forma-1-es csapat idei bemutatóján szólta el magát illetve beszélt egy nagy tervről.

Véleménye szerint az Alpine márka komolyan érdekelt lenne abban, hogy visszatérjen a WRC-be, hogy az F1 sorozat mellett a világ másik legrangosabb autóverseny bajnokságában is képviselje magát. Ha vissza is térnek a rali világbajnokságba azt biztos nem a jelenlegi A110-zel hanem a 2024-ben piacra kerülő új A5-ös modellel tennék meg.

alpine_wrc_2.jpg

Most, hogy a rali VB-n a hybrid autókkal egy új éra vette kezdetét és csak három gyártó cég képviseli magát égetően nagy szükség lenne egy negyedik gyártó cég/csapat érkezésére, hogy minél több tehetséges versenyző kaphasson gyári csúcs raliautót. A mai világban uralkodó zöld trendek miatt a rali VB hybrid érája marketing szempontból egy remek választás lehetne az autógyáraknak.

Szöveg: Tommy

Fotó: Alpine

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6517765838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAH-66 2022.06.05. 08:08:10

Ismervén, hogy a Covid és az ukrán háború, hogy érintette a Renault cégcsoportot, szerintem ez teljességgel kizárt.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása