Idén is lesz Belga rali VB futam
WRC, Rally1

Tavaly október 15-én amikor a rali világbajnokság promótere bejelentette a 2022. évi versenynaptárat az abban lévő kilencedik futam helye üresen volt hagyva. A promóter nagyon szerette volna ha ezt a kilencedik futamot Észak Írországban rendezik meg. Természetesen nagy volt a lelkesedés az észak ír rally rajongók és a szervezők részéről is, de az idén hivatalosan visszaléptek attól, hogy megrendezzék a versenyt. Már akkor sokan pedzegették és biztosra vélték, hogy az ír helyszín helyett 2021-hez hasonlóan ismét Belgiumba megy a rali világbajnokság, hogy az Ypres rali idén is csatlakozzon a ralisport legrangosabb sorozatához.

rallybelgium_af267_frz_1920x1080.jpg

Ezt ma hivatalosan is bejelentették, azaz 2022. augusztus 18-21. között az Ypres rali látja vendégül a rali világbajnokságot. Tehát ami az egyik lehetséges rendező országnak szomorúság az a másiknak boldogság. Az FIA és a promóter elmondta, hogy erre a sokáig üres helyre az Ypres rali és a csehországi Barum rali is pályázott, végül Belgium került ki győztesen. Nekünk magyar szurkolóknak azért klassz lett volna egy Cseh rali VB futam mert akkor a Horvát ralival két nagyon közeli VB futam lett volna az idei naptárban.

Szöveg: Tommy

Fotó: Hyundai Motorsport    

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7317628686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása