Sami Pajari idei rally VB-s szereplése
WRC3, JWRC

A 2021-es junior rallyvilágbajnok, a fiatal finn pilóta, Sami Pajari 2022-ben kettős programot teljesít. Részt vesz a WRC-3 kategóriában és a J-WRC-ben is, mindkét bajnokságban egy Ford Fiesta Rally3-mal indul. Fura dolog ez, sokan nem értik, de nem olyan bonyolult. A WRC-3-ban bárki részt vehet, a J-WRC-ben pedig csak fiatal pilóták nevezhetnek.   sami3.jpg
Miután tavaly behúzta a junior világbajnoki címet egy Rally4-es autóval adta magát, hogy magasabb szintre lépjen. Mondjuk a rally VB-n nem is maradhatott volna Rally4-es autóban mert az idén nem írtak ki világbajnoki címet kétkerék meghajtású autóknak. Így ha Sami Pajari-nak már magasabb kategóriába kellett lépnie hát nem aprózta el. Ezért rajthoz áll a WRC-3 bajnokságban, a turbós négykerék meghajtású Ford Fiesta Rally3-mal, a bajnokság öt fordulóból áll, ezek a Monte-Carlo, a Szardínia, a Finn és a Spanyol rally valamint az az augusztusi verseny aminek a helye a mai napig nem tisztázott még. A J-WRC sorozat szintén öt fordulóból ál. Ezek a Svéd, a Horvát, a Portugál, az Észt és a Görög rallyk. Szóval nem lesz sétagalopp Sami Pajari idei verseny szezonja, de sok hozzáértő szerint nagy jövő áll a fiatal finn pilóta előtt. 
És, hogy Pajari semmiképpen ne unatkozhasson ezen a hétvégén rajthoz áll a finn rally bajnokság második fordulóján az Auto Sorsa Riihimäki-Ralli 2022-n egy Ford Fiesta R5-tel.

Szöveg: Tommy

Fotó: Sami Pajari twitter

sami4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6917172982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása