Ostberg és Meeke Skodával indulnak a Katar rallyn

Mads Ostberg és Kris Meeke rajthoz állnak a február 10-12. között megrendezendő Katar rallyn mely a Közel - Keleti rallybajnokság idei második fordulója. 

Mindkét versenyző a Team SRT Skoda Fabia Rally2 EVO-jával állnak rajthoz. 

kris.jpg

Mads Ostberg 2020-ban a WRC2-es világbajnok volt és 2021-ben is ebben a sorozatban versenyzett (plussz a Magyar rally bajnokságban) a Citroën Racing-gel együttműködve egy Citroen C3 Rally2-vel amit a magyar Tagai Racing csapat biztosított számára. Ostberg e mellett ha ideje engedte a WRC+ magazinnak volt tanácsadója. A 2022-es szezonra viszont nem jelentette még be, hogy hol és mivel folytatja pályafutását miközben a rally VB-n már lement egy futam és az Ostberg-nek ideális, soron következő Svéd rally-ra sem adta le nevezését. A Katar rally-n az osztrák Ilka Minor lesz a navigátora.

mads_2.jpg
Ami Kris Meeke-et illeti, ő 2019 végén szakított a Toyota Gazoo Racing csapattal és azóta nem láthattuk WRC autóval versenyezni. Ő indult a 2021-es Katar-ralin is, de egy mechanikai probléma miatt kénytelen volt azt feladni.  Azóta viszont feltűnt a Skoda Motorsportnál és az új generációs Skoda Fabia Rally2 tesztjein vett részt több alkalommal is. A Skodánál pedig számítanak rá a jövőben. Úgyhogy lehet, hogy a Katar rally-n csak PR fogásként indul(nak), de lehet, hogy ennél több van a dolog mögött. 

Szöveg: Tommy

Fotó: Mads Ostberg facebook, Kris Meeke facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4217095968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása