Josh McErlean Skodával versenyzik a WRC2-ben
WRC, WRC2

A feltörekvő ír tehetség, Josh McErlean megerősítette, hogy az idén is a rally világbajnokságon fog versenyezni a WRC2-es bajnokságban, de mostantól a Toksport csapat által biztosított Škoda Fabia RS Rally2-vel fog támadni, fő támogatója maradt a Motorsport Ireland Rally Academy.

A 24 éves McErlean egy teljes, hétfordulós versenyprogramot fog teljesíteni navigátorával, James Fultonnal, első idei futamuk a májusi Vodafone Rally de Portugália lesz.

A Portugál rallyról jó emlékei vannak McErlean-nak, tavaly a második helyen végzett a WRC2 Challenger-ben, és kategóriájában gyorsasági szakaszgyőzelmet is tudott aratni.

josh2.jpg

„Nagyon izgatott vagyok és nem csak azért, hogy 2024-ben visszatérhetek a rally világbajnokságra, de csatlakozhatok a Toksport csapathoz egy Škoda Fabia RS Rally2-vel” – mondta McErlean. „A Motorsport Ireland Rally Academy és minden más támogatóm rengeteg erőfeszítést tett a háttérben, hogy összeállítsa ezt a programot.

„Ez egy hatalmas lépés számunkra és megvannak a megfelelő emberek és folyamatok, hogy maximálisan kihasználhassuk ezt a lehetőséget. Az, hogy James Fulton idén is mellettem lesz, sokat segít majd abban, hogy az ő tudását és tapasztalatát is felhasználva minél gyorsabban beilleszkedjünk az új környezetünkbe, csapatunkba, autónkba.”

Miután az elmúlt szezonokban Hyundai autókkal versenyzett, a Škodára való átállás új kihívások elé állítja McErleant. Idén olyan csapattársai lesznek a Toksportnál, mint Oliver Solberg, Gus Greensmith és Pierre-Louis Loubet akiknek óriási versenyrutinjuk van és mindannyian versenyeztek már WRC-vel és Rally1-es autóval is. A Toksport ráadásul a közelmúlt legsikeresebb WRC2-es csapata ugyanis az elmúlt három évben ők nyerték meg a WRC2 csapatbajnoki címet.

josh.jpg

„Nagy előnyt jelent, ha egy olyan csapat tagja lehetek ahol három olyan pilóta is versenyzik akik korábban a rallysport csúcskategóriájában is szerepeltek már ” – ismerte el. „Az ő tapasztalatuk valamint a csapaton belüli győztes mérnökök és technikusok együttes rutinja lehetővé teszi számunkra, hogy teljesítmény centrikusan és következetesen versenyezhessünk.”

Szöveg: www.wrc.com, Tommy

Fotók: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8418349945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása