WRC Monza Rally programja
WRC

Amint az már köztudott a Covid miatt elmarad a Japán rally világbajnoki futam és helyette az egykori buli-, de már tavaly is világbajnoki futammá avanzsált Monza rally ugrik be helyettesítő futamnak november 18-21. között. A rallynak tegnap megjelent a versenykiírása. 

01120007_286.jpg

E szerint csütörtök este lesz a shakedown szakasz a monzai versenypályán. Utána péntek délelőtt a Monzától és Bergamotól északra lévő hegyekben lesz négy rendes gyorsasági szakasz majd délutánra visszatér a mezőny a monzai pályára és ott teljesít még három gyorsaságit. Ez így bő 106 km napi gyorsasági jelent.

Szombaton a péntekihez hasonló módon zajlik majd a versenynap. Azaz délelőtt a hegyekben négy rendes gyorsasági szakasz vár a mezőnyre majd délutánra ismét visszatérnek a monzai pályára és ott még két gyorsaságit kell megfutniuk. A napi gyorsasági penzum így majd 109 km-t jelent.

Vasárnap minden a monzai pályán kerül lebonyolításra, ez három gyorsaságit jelent melyből az utolsó a külön pontokért is zajló power stage lesz. A napi gyorsasági össztáv szerény 39 km lesz.

A Monza rally alapvetően aszfaltos rally, de a versenypálya belső területein kijelölt részeken minimális mértékben előfordul majd némi murvás rész a gyorsasági szakaszon belül. 

A tavalyival ellentétben idén várják a nézőket is a versenyrendezők. Mivel Monza nincs túl messze ez érdekes lehet akár a magyar szurkolóknak is, hogy utoljára versenykörülmények között megnézhessék még a jelenlegi WRC-ket. 

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com  

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616719348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása