Magyar siker az olasz rally EB futamon
ERC

Az elmúlt hétvégén zajlott a rally Európa bajnokság olaszországi fordulója a 9. Rally di Roma Capitale 2021, amit ugyan Giandomenico Basso nyert meg, de a Herczig Norbert- Ferencz Ramón kettős által elért abszolút harmadik helyezés igen nagy sikernek számít ebben a rangos bajnokságban. De ne szaladjunk ennyire előre.

norbi_1.jpg

A verseny aszfaltos utakon zajlott. Pénteken egy nyúlfarknyi városi bohóckodás várt a mezőnyre majd szombaton három rendes gyorsasági melyeket kétszer kellett teljesítenie a mezőnynek majd 67 km hosszban.

Herczigék jól mentek egész nap, két harmadik helyet is behúztak így a nap végén a negyedik helyről várhatták a második napi versengést. Előttük Crugnola, Basso, Lukyanuk volt a sorrend, de mögöttük is lőtávolban volt Llarena és Marczyk, de még Bonato és Andolfi is.

Vasárnap szintén három gyorsasági várt a párosokra melyeket szintén kétszer kellett megfutniuk plussz egy 19 km-es, a napi össztáv bő 123 km-t tett ki.

A napi harmadikon a Herczigék előtt álló Lukyanuk hibázott és kiesett a versenyből viszont a mögöttük álló spanyol Llarena átlépett rajtuk és feljött a harmadik helyre így Herczigék maradtak negyedikek. Az élen közben helyet cserélt Basso és Crugnola míg Herczigék az utolsó előtti gyorsaság előtt már csak 5,5 másodpercre voltak Llarenától. Az utolsó majd 20 km-es gyorsaságira nagyon felszívhatták magukat Herczigék és mentek egy abszolút időt, de ami ennél is fontosabb, hogy a szakaszon harmadik helyen beérő Llarenának adtak 5,8 másodpercet így 0,3 másodperccel megelőzték őt és a harmadik helyen értek célba a Rally di Roma Capitale-n!

basso.jpg

Nagy meccs volt ez Herczigék számára, talán a legnagyobb bajvívásuk volt a rally Európa bajnoki szereplésük történetében.

Érdekesség, hogy a rally EB-n és a Rally VB-n is állandó résztvevő norvég Andreas Mikkelsen és az ír Craig Breen sem remekelt, előbbi a 8. míg az utóbbi a 9. helyen ért célba. Félreértés ne essék nem szégyen ez csak tőlük mindig dobogóközeli eredményt várna az ember.

A futamon indult még három magyar páros, sajnos nekik nem jött össze olyan jól a verseny. Az RC2-ben egy Mitsubishi Lancer-rel induló Juhász Csabáék a kategória 35. helyén értek célba. Az RC4-ben László Martinék a 13. míg Vogel Adriennék a 15. helyen végeztek.

crugnola.jpg

A bajnokságban Herczig Norberték az ötödik helyen állnak mindössze 21 ponttal lemaradva az azt vezető Alexey Lukyanuk mögött.

Következő rally EB futam a tavaly elmaradt Barum Rally lesz a csehországi Zlín városában és annak környékén, augusztus 27-29. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

221654340_4329346837191872_5363362038643720530_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616640272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása