Mads Ostberg a rally VB-n is rajthoz áll
WRC

Pár hete robbant a hírbomba miszerint a rally világbajnoki sorozatban 2020-ban a WRC2 kategória bajnoki címet megszerző norvég Mads Östberg - Torstein Eriksen kettős egy a Tagai Racing Technology által biztosított Citroen C3 Rally2 versenyautóval rajthoz áll az idei Magyar rally bajnokságban. 

img_20210312_182604.jpg

Ma pedig egy újabb hír velük kapcsolatban mégpedig az, hogy az idén is indulnak a rally világbajnoki sorozatban és megpróbálják megvédeni a WRC2 kategória bajnoki címüket. Autójukat ott is a Tagai Racing Technology biztosítja számukra és ott is a Citroen C3 Rally2 versenyautóval próbálnak szerencsét. 

img_20210312_182601.jpg

Östbergről tudni illik, hogy több gyári WRC csapatnak volt tagja így versenyzett az M-Sportnál Forddal és a Citroennél is. De több évig ment privát Subaru Impreza WRC-vel is. Igen fiatalon csöppent bele a rally világbajnokságba, 19 éves korában már WRC-vel versenyzett. 132 rally VB futamon állt rajthoz, és 18 alkalommal állhatott fel a dobogó valamelyik fokára. Évek óta együtt dolgozik a Citroen Racing-gel aminek tavaly ért be  a gyümölcse mikor is Torstein Eriksen-nel megnyerték a rally VB-n a WRC2 kategóriát. Ezt próbálja az idén is megcsinálni a legújabb fejlesztésű Citroen C3 Rally2-vel. Östberg jól tud menni bármilyen útburkolaton legyen az a kiszámíthatatlan monte-carlói aszfalt, a havas svéd rally vagy az észt rally a gyors murvás útjaival. 

img_20210312_182608.jpg

Mads Östbergék tehát indulnak mind a hét magyar rally bajnoki futamon és hét WRC versenyen ahol a WRC2 bajnoki cím megvédése a cél. Nem lesz egyszerű dolga sehol sem, itthon a pálya és helyismeret hiánya valamint a hazai vitézek miatt, a VB-n pedig a várhatóan roppant erős ellenfelek miatt.

Szöveg: Tommy

Fotók: Citroen Racing    

img_20210312_182611.jpg

 

   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316459362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása