Jól kezdett Kiss Norbert a Kamion EB-n
Kamion EB, ETRC

timthumb_6.jpg

Az elmúlt hétvégén nagy nehezen elindult az FIA 2020-as Kamion Európa Bajnoki sorozata is. Na nem mintha bárki is tehetett volna arról, hogy a szezonkezdet csúszott kb. öt hónapot, csupán a koronavírus okozta mizéria szólt közbe itt is.

A lényeg, hogy a csehországi Most versenypályán szombat vasárnap elkezdődtek a versengések és amint arról a hozzáértők és a rajongók korábban már értesülhettek a kétszeres bajnok Kiss Norbert ismét részt vesz a Kamion EB-n. Méghozzá egy vadiúj csapattal a magyar Révész Truck Racing Team színeiben egy MAN kamion volánja mögött.

Norbi jól kezdett mert a pénteki két szabadedzést behúzta így jó szájízzel várhatta a szombati napot. Ott megnyerte az időmérőt így az első futamon a pole pozícióból rajtolhatott, amit ki is használt és megnyerte a versenyt.

http://www.fiaetrc.com/results?filter_season_id=7&filter_meeting_id=57&filter_race_id=367

A második futamon Norbi feljött a harmadik helyre, de a kamion sebesség határolója egy pillanatra nem működött és gyorshajtás miatt kapott 10 másodperc büntetést, amivel a 6. helyen végzett.

http://www.fiaetrc.com/results?filter_season_id=7&filter_meeting_id=57&filter_race_id=368

timthumb_1_3.jpg

Vasárnap úgy tűnt folytatódik a sikersorozat. Ismét megnyerte az időmérőt és ismét az első rajthelyről vághatott neki a harmadik verseny futamnak. Aztán a nagy eső miatt félbeszakították a futamot amit 16.00-kor újraindítottak. Itt is jól kezdett Kiss Norbert mert az első rajthelyről szépen elhúzott az őt üldöző Sascha Lenz és Adam Lacko elől. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a futamgyőzelem is sima ügy lesz, de az utolsó körben egyszer csak mind Lenz mind Lacko elhúztak Kiss Norbi mellett és láthatóan belassult a piros MAN. Sajnos eltört az egyik féktárcsa ezért nem sikerült az újabb futamgyőzelem, de a dobogó legalsó fokát azért sikerült még elérnie.

http://www.fiaetrc.com/results?filter_season_id=7&filter_meeting_id=57&filter_race_id=371

timthumb_2_2.jpg

A hétvége negyedik futamát az esőzések okozta időbeli csúszások miatt törölték, az nem lett megtartva.

Mindent összevetve izgalmas versenyhétvége volt az idei első Kamion EB futam és Kiss Norbertnek is egész jól összejöttek a dolgok. Kár a szombati időbüntetésért és a vasárnapi technikai hibáért, de ígéretesnek tűnik a szezon, sokkal versenyképesebbnek néz ki az MAN mint a Mercedes volt az ezt megelőző szezonokban. A hétvégén mutatott teljesítményével Kiss Norbert az összetett második helyén áll mindössze négy ponttal lemaradva.

A következő versenyhétvége jövő héten, szeptember 12-13-án lesz a belgiumi Zolderben.

Szöveg: Tommy

Fotók, eredmények: http://www.fiaetrc.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9516183444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása