Rali EB a királyi TV-ben!
ERC

unnamed_7_3.jpg

Tegnapi jó hír, hogy a rali Európa Bajnokság promótere a Eurosport Events megállapodott a Magyar Televízió (MTVA) M4 Sport csatornával, hogy a 2020-as rali EB szezonjáról ők is beszámolókat fognak adni.

A megállapodás értelmében az M4 Sport csatorna minden 2020-as rali EB futamról összefoglalót fog adni illetve főpróba gyanánt már az idei Rally Hungary-ról is napi összefoglalók lesznek láthatóak a csatornán. Amint az tudvalevő az idei Rally Hungary egyik specialitása lesz, hogy itt fog eldőlni az Európa Bajnoki cím. Így emiatt és a futam rali EB-n való debütálása miatt is kiemelt figyelmet fog kapni, reméljük minden klappolni fog.

03-norbert-herczig.jpg

A Eurosport Events és az MTVA kapcsolata egyébként nem újszerű hiszen a WTCR sorozat közvetítése már jó pár éves együttműködés a két cég között. 

Az ERC, a rali EB koordinátora Jean-Baptiste Ley örömét fejezte ki, hogy a sorozatban debütáló Rally Hungary-t az ingyenesen fogható hazai TV társaság is kiemelt figyelemmel kíséri majd és üdvözli az MTVA-t az ERC-t közvetítő médiumok között. Elmondta, hogy a WTCR sorozat révén már régi jó munkakapcsolat van köztük és reméli, hogy az ERC-vel egy másik közönséget is meg tudnak majd szólítani és azzal is az MTVA család részévé válhatnak.   

Székely Dávid az M4 Sport csatorna igazgatója elmondta, hogy minél közelebb kerülnek a versenyhez annál nagyobb az izgalom. Amiatt is, hogy az ERC-ben debütáló futam sikeres legyen, amiatt is, hogy a még mindig három esélyes bajnoki cím sorsa, hogyan fog alakulni és amiatt is, hogy a sok tehetséges hazai versenyző miként tudja majd felvenni a harcot a rali EB mezőnyével szemben. És természetesen örül annak is, hogy közvetíteni fognak a Rally Hungary-ról és, hogy a 2020-as ERC szezonról is összefoglalókat mutathatnak majd be az M4 csatornán. 

01-tibor-erdi-jr.jpg

Csak emlékeztetőül. Az abszolút bajnoki cím Chris Ingram (Nagy Britannia), Łukasz Habaj (Lengyelország) és Alexey Lukyanuk (Oroszország) között fog eldőlni. Rajtuk kívül biztosan rajthoz áll majd a két éve az ERC-ben vitézkedő és 4x Magyar rali bajnok Herczig Norbert is a MOL Racing Team színiben és a 2x ERC2 bajnok ifj. Érdi Tibor is. A versenyen résztvevő többi párosról egyelőre nincsenek konkrétumok, pletykák, találgatások igen, de ha nyilvánosságra hozzák majd a nevezési listát azt tekinthetjük majd viszonylag biztosnak.

Aki biztosnak tűnik az az Ír Callum Devine aki 2020-ban komplett ERC szezont tervez és az erre való felkészülés jegyében ő és navigátora Brian Hoy egy Hyundai i20 R5-tel rajthoz állnak az idei Rally Hungary-n. Támogatójuk az Ír autósport szövetség, a Hyundai Motorsport Customer Racing és Motorsport Ireland Rally Academy. Callum Devine eddig az Ír aszfalt bajnokságban vitézkedett ami még bizakodásra is okot adhatna neki, de azért a Zempléni aszfalt biztos nem olyan mint az Ír úgyhogy majd kiderül mire lesz képes a srác.  

03-callum-devine1.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915261780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása