Katsuta Toyota Yaris WRC-t kap két VB futamra
WRC

rallychallengeprogram_2019_riihimaki_009.JPG

A rali világbajnokságon szereplő TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy a fiatal japán versenyző neveltjük Takamoto Katsuta az idén két rali VB futamon bizonyíthat a Toyota Yaris WRC-vel. 

A Toyota anyacége a rali VB-re való visszatérés óta nagyon szeretne látni egy japán versenyzőt az egyik Yaris WRC-ben. Ezért a Tommi Makinen vezette rali alakulat több éve foglalkozik Takamoto Katsutával. Az 1993-ban született versenyzőt a csapat tudatosan neveli, készíti fel a rali VB-n egy WRC-vel való teljes szezon teljesítésére.

Ennek érdekében egy Ford Fiesta R5-tel ahol csak lehet elindítják Katsutát. Az idén hét WRC2-es futamon állt rajthoz és tisztességesen helytállt mindenhol. Olyannyira, hogy a Chile ralit (kategóriájában) meg is nyerte. Ezeken felül a Toyota Yaris WRC-vel részt vett két finnországi bajnoki futamon is amiket meg is nyert. 

rallychallengeprogram_2019_press_001.jpg

A folyamatos fejlődésnek és a kitűzött céloknak megfelelően az idén két rali VB futamon már a Toyota Yaris WRC-vel állhat rajthoz. Az egyik a Német a másik a Katalán rali lesz. Mindkettőn első bálozó lesz, soha nem indult még egyiken sem és most a WRC-vel rögtön a mélyvízbe kerül. 

Mint ahogy egyik rali VB futam sem gyerekjáték ez a kettő sem az, mindkettőnek megvannak a sajátosságai, nehézségei, de a szépségei is. Mivel Katsutának semmi tapasztalata sincsen a versenyeken, a csapatfőnök Tommi Makinen-nek nincsenek vérmes reményei és elvárásai vele szemben. Fontos, hogy menjen végig a futamokon, tanuljon, szerezzen minél több tapasztalatot egy WRC autóval. Katsuta elmondta, hogy erre vár már négy éve, hogy egyszer egy WRC autóval állhasson rajthoz egy rali VB futamon. Hálás és köszöni mindenkinek aki támogatja és segíti őt a pályafutásának felépítésében. Lépésről lépésre, raliról ralira haladva kell elérnie azt, hogy egyszer végre teljes szezont mehessen a rali világbajnokságon egy Toyota Yaris WRC-vel és, hogy adott esetben ő legyen az első japán ralivilágbajnok, ha lehet japán autóval. 

■2019-es helyezései
1) FIA rali világbajnokság WRC2 mezőnyében egy Ford Fiesta R5-tel, 

Dátum Esemény Helyezés
Rd.1 Január 24-27. Rally Monte Carlo jég/hó/aszfalt 6th
Rd.2 Február 14-17. Rally Sweden DNF
Rd.4 Március 28-31 Rally France aszfalt  4th
Rd.5 Április 25-28. Rally Argentina murva  5th
Rd.6 Május 9-12. Rally Chile murva  1st
Rd.7 Május 30. – Június 2. Rally Portugal murva  13th
Rd.8 Június 13-16. Rally Italy murva  DNF


2) Finn rali bajnokság egy Toyota Yaris WRC-vel, 

Dátum Esemény Helyezés
Március 1-2. SM Itäralli, Rd.3 1st
Május 24-25. SM Riihimäki rally, Rd.4 murva  1st

 

2019 hátralévő versenyei,  

Dátum Esemény Kategória Jármű
Július 12-14. Rally Estonia(Promotional Event) - Ford Fiesta R5
Augusztus 1-4. Rally Finland WRC2 Ford Fiesta R5
Augusztus 22-25. Rally Germany WRC Yaris WRC
Október 3-6. Rally GB WRC2 Ford Fiesta R5
Október 24-27. Rally Spain WRC Yaris WRC

 Szöveg: Tommy

Fotók: TOYOTA GAZOO Racing 

rallychallengeprogram_2019_rally_028.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4114917130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása