Mads Ostberg a WRC 2 Pro bajnokságban indul
WRC 2

mads3.jpg

Rallys berkekben közismert volt, hogy a tavaly még a Citroen Racingnél versenyző Mads Ostberg és navigátora az idei évben nem kapott ülést gyári WRC-ben így bizonytalanná vált a 2019. évi részvételük. Mads Ostberg a mai napon a facebook oldalán bejelentette, hogy részt vesz az idén induló WRC2 Pro bajnokságban egy gyári támogatású Citroen C3 R5-tel, amit a belga DG Sport fog üzemeltetni. Nagyon boldog, hogy navigátora az a Torstein Eriksen marad, akivel tavaly is kőkeményen együtt dolgoztak, versenyeztek. Első versenyük a február végi Svéd rally lesz.  

mads4.jpg

Mads Ostberg elmondta, hogy,

Nagyon csalódott volt mikor kiderült, hogy kiszorult a gyári WRC üléséből és nem volt semmi opciója 2019-re. De sosem jutott eszébe, hogy feladja, a rally nem csak munka neki, hanem a szenvedélye, az élete, a vérében van.

Abban a három évben, amíg a Citroen Racingnél versenyzett rengeteg, a fejlesztésben jól használható tapasztalatát osztotta meg a mérnökeivel és ez volt a legfőbb oka, hogy úgy döntött, hogy egy Citroen C3 R5-tel nekivág az új WRC2 Pro bajnokságnak.

Ez egy nagy kihívás lesz Ostberg számára mert nincs tapasztalata az R5-ös autókkal és rövid időn belül kezdődik számára a versengés. Biztos benne, hogy a versenyig még rengeteg dolga lesz. A legfontosabb, hogy megkezdje a gyakorlást és a fejlesztéseket az autóval és nagyon reméli, hogy hamarosan megszerzi a Citroen C3 R5 első WRC2-es győzelmét. Hiszi, hogy a Citroen Racing szakértelmével és az ő tapasztalatával ez lehetséges lesz.

A tavaly őszi Ausztrál rally óta nagyon sok idő telt el, a többi versenyző páros gyakorlatilag azóta is megállás nélkül tesztelt az idei évre míg Ostberg otthon ült. Ezekben a napokban tervezi a Svéd rally előtti teszt időszakot, rövid idő alatt sok dolog vár rá. Első versenykilométerei a C3 R5 volánja mögött a február 2-i Hadeland Rally ami egy jó kis főpróba lesz a Svéd rally előtt.

Szöveg: Tommy

Fotók: Mads Ostberg facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3214562988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása