Győrben folytatódik a hazai rally bajnokság
ORB1, ORB2, ORB3, Historic, MNASZ

Holnap a rajtceremóniával kezdődik a Humda országos rallybajnokságok, az ORB1/ORC/Historic, az ORB2 valamint az ORB3 soron következő állomása a teljes mértékben aszfaltos utakon zajló Győr rally.

Az ORB1/ORC/Historic mezőny mindkét napon versenyzik majd, az ORB2 igazából szombaton, nekik vasárnap még teljesíteniük kell a Győr városi gyorsaságit is és utána mehetnek a célba. Az ORB3 pedig csak vasárnap méretteti meg magát.

mgr_images_2023_orb_gyor_city_stage_033-scaled.jpg

A rajtceremónia péntek 17.35-kor az ORB3 mezőnnyel veszi kezdetét, őket követi az ORB2 majd az ORB1/ORC/Historic triója.

Szombaton négy gyorsasági vár az ORB1/ORC/Historic és az ORB2 mezőnyére melyeket mindenkinek kétszer kell majd teljesítenie. Reggel, napközben és este lesz szervízlehetőség.

8:43-kor a Sokorópátka - Ravazdon kezd majd a mezőny, ez egy 7.83 km-es erőpróba lesz. Ezután következik a Kisgyónbánya – Csőszpuszta szakasz mely 7.5 km hosszban várja a versenyzőket. A napi harmadik gyorsasági lesz a Tés – Olaszfalu, amely 11.6 km-t tesz ki és a kör végén szerepel a Rába gyár egykori tesztpályája a Rábaring, 8.6 km hosszban. Ezután szervízpark majd még egyszer mind a négy gyorsasági.  Azt követően a szombati mezőny szervizbe megy és azzal zárul a versenynap.

Vasárnap az ORB1/ORC/Historic és az ORB 3 mezőnyre a Bakonybél – Kőris-hegy vár 12 km hosszban, utána következik a Ravazd – Tényő 14.35 km-rel majd a Győr city stage 5.2 km hosszal. Ezután szerviz lehetőség majd mindenki kimegy még egy körre a két „rendes” gyorsaságira, a városit viszont nem kell még egyszer teljesíteniük. Délután 16:30 körül kezdődik a célceremónia és azzal fejeződik be a Győr rally.

Amint azt fentebb már írtam az alapvetően szombaton versenyző ORB2-re is vár a vasárnapi Győr city stage, ők azt 10:30-kor kezdik meg és rögtön utána mennek is a célba.

mgr_images_2023_orb_gyor_ss2_009-980x654.jpg

Az ORB1/ORC mezőnyében 47 páros, az ORB2-ben 17 duó, míg az ORB3-ban 37 kettős nevezett a versenyre. A Historicban pedig 24 autó indulását várhatjuk.

Lesz itt egy rakás összkerék meghajtású Rally2-es és Rally3-as gép, hátul hajtós Historic Opel, Ford, Lada, Polonez, youngtimer Gr.A-s Subaru Impreza és miegymás.

Az időjárás előrejelző oldalak szerint klassz meleg, napos, nyári  idő vár a versenyzőkre és a nézőkre egyaránt.

A nevezési listák itt vannak, https://gyorrally.hu/wp-content/uploads/sites/2/2024/08/II_WHB_Gyor_Rally_2024_Beerkezett_nevezesek_listaja.pdf

Az eredményeket itt tudjátok nyomon követni, https://hauserresults.hu/live/live.php?er=public&ev=216

A futam sok hasznos információt is tartalmazó hivatalos weboldala pedig ez, https://gyorrally.hu/

Szöveg: Tommy

Fotók: https://gyorrally.hu/ - MGR Images

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6618485211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása